Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Curs gratuit de „Start-up antreprenorial in economia sociala” pentru regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud Muntenia!
Structural Consulting™ Group - www.fonduri-structurale.ro, partener in cadrul proiectului „Incluziune sociala si pe piata muncii prin intreprinderi sociale” (POSDRU/84/6.1/S/53560), alaturi de Consiliul Judetean Alba, in calitate de beneficiar, si Fundatia Civitas pentru Societatea Civila, Centrul de Formare Continua si Evaluarea Competentelor in Asistenta Sociala (CFCECAS) si Die Querdenker, in calitate de parteneri, anunta organizarea unui curs gratuit de „Start-Up antreprenorial in economia sociala” cu durata de 3 zile.

Cursul se adreseaza antreprenorilor si potentialilor antreprenori din regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud Muntenia, interesati in dezvoltarea de proiecte si afaceri in domeniul economiei sociale.

Cursul se va desfasura in perioada 6-8 februarie 2013, intre orele 9:00-17:00, la Bucuresti si va fi furnizat de catre experti Structural Consulting™ Group - www.fonduri-structurale.ro si CFCECAS.

Printre temele abordate in cadrul cursului se numara:

  • Economia sociala si construirea strategiei de business;
  • Demararea afacerii (dezvoltarea ideii de afacere, aspecte legislative privind infiintarea);
  • Adresarea nevoilor grupurilor vulnerabile;
  • Marketing si relatia cu clientii;
  • Finantarea afacerii.

Urmare a participarii la curs, persoanele interesate vor fi sustinute in scrierea unor planurile de afaceri ce vor putea fi prezentate la „Targul ideilor de afaceri”, organizat in cadrul proiectului in perioada 11-14 martie 2013. Acest eveniment isi propune identificarea, selectia si sustinerea concreta a celor mai bune initiative de economie sociala.

In cadrul targului, vor fi selectate cele mai bune 10 planuri de afaceri in domeniul economiei sociale din cele patru regiuni unde se desfasoara proiectul (Centru, Nord-Vest, Bucuresti-Ilfov si Sud Muntenia). Participantii selectati vor beneficia ulterior de sprijin si sustinere pentru demararea/dezvoltarea afacerii propuse, precum si de oportunitatea de a efectua o vizita internationala de studiu, sustinuta financiar din bugetul proiectului, pentru a vedea cum este aplicat conceptul de economie sociala la nivelul unui stat european si pentru a cunoaste modele de afaceri de succes din acest domeniu.

Procedura de inscriere si selectie

Persoanele interesate sa participe la acest curs vor transmite, pe adresa de e-mail scg.53560@gmail.com, urmatoarele documente:
  • Scrisoare de motivare din care sa reiasa interesul candidatului pentru domeniul economiei sociale, precum si disponibilitatea de timp de a participa la curs in perioada mentionata;
  • Scurta descriere a ideii de afacere sau de dezvoltare a unei afaceri existente, in care sa se prezinte modul in care aceasta integreaza ideea economiei sociale si/sau conceptele specifice ale acesteia;
  • Copie dupa cartea de identitate din care sa reiasa faptul ca participantul are domiciliul sau resedinta intr-o localitate din Regiunea Bucuresti-Ilfov (Bucuresti, jud. Ilfov) sau Sud Muntenia (judetele Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman).

De asemenea, in textul e-mailului, candidatii sunt rugati sa transmita si datele lor de contact, respectiv telefon mobil si e-mail personale, in vederea unei comunicari eficiente cu privire la detaliile de desfasurare ale cursului.

Termentul limita pentru transmiterea aplicatiilor este 3 februarie 2013 (inclusiv).

Anuntarea persoanelor selectate pentru a participa la curs se va face in data de 4 februarie 2013.

Alte informatii

Cursul este gratuit. Prin proiect se asigura decontarea transportului (pentru persoanele din afara municipiului Bucuresti), suportul si materialele de curs, precum si masa de pranz si pauzele de cafea.

Persoana de contact pentru informatii suplimentare
Cristina Pojoga, Asistent implementare
Tel/Fax: 021.311.59.11
E-mail: scg.53560@gmail.com

Pentru mai multe informatii despre proiectul „Incluziune sociala si pe piata muncii prin intreprinderi sociale”, vizitati site-ul proiectului www.economiesociala-alba.ro

Vizualizări: 134