Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

CE a aprobat finantarea un proiect major de reabilitare a unui tronson din calea ferata Brasov-Simeria

In data de 22 ianuarie 2013, Comisia Europeana a adoptat decizia de aprobare a finantarii proiectului major „Reabilitarea liniei de cale ferata Brasov-Simeria, componenta a Coridorului Pan-European IV, pentru a asigura circulatia trenurilor cu o viteza de 160 km/h, tronsonul Sighisoara-Coslariu”.

Obiectivul proiectului este reabilitarea a 89,5 km de linie dubla electrificata de cale ferata intre localitatile Sighisoara si Coslariu, incluzând toate structurile conexe si lucarile auxiliare pentru asigurarea unei viteze maxime pentru trenurile de calatori de 160 km/h, conform parametrilor AGC (Acordul european pentru marile linii internationale de cale ferata) si a unei viteze maxime a trenurilor de marfa de 120 km/h, conform standardelor AGTC (Acordul european privind marile linii de transport international combinat si instalatii conexe).

Ca urmare a aprobarii finantarii de catre Comisia Europeana, AM POS Transport va aproba cererea de finantare si va incheia un contract de finantare pentru proiectul mai sus mentionat, care va fi implementat prin contracte de lucrari si servicii licitate de catre beneficiar, respectiv Compania Nationala de Cai Ferate ”CFR” SA.

Valoarea totala eligibila a cererii de finantare este de 883.507.268 euro, din care co-finantarea de la Uniunea Europeana prin Fondul de Coeziune este de 750.981.178 euro, iar 132.526.090 euro reprezinta contributia de la bugetul de stat.

Acest proiect a fost depus in cadrul POS Transport, Axa 1, DMI 1.2 „Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii feroviare de-a lungul axei prioritare TEN-T nr.22”.

Sursa: AM POS Transport

Vizualizări: 145