Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Asistenta poloneza pentru activitati de accesare a fondurilor europene

In data de 26 iulie 2007, in Sala Mica de Sedinte a Palatului Administrativ, a avut loc primirea unei delegatii poloneze alcatuite din reprezentantii Fundatiei de Sustinere a Agriculturii Poloneze (Marcin Staszak, Pawel Sendrowski) insotite de domnul Consul Onorific la Wroclaw Cornel Calomfirescu.

Delegatia poloneza a avut ca partener de discutie pe domnul Subprefect Neculai Olaru, doamna Director Cancelarie Ramona Chiriac, reprezentanti ai Oficiului Judetean de Consultanta Agricola, Agentia de Plati si Interventie, Directia Agricola si Dezvoltare Rurala, Inspectoratul Scolar Judetean si Camera de Comert, Bacau.

Reprezentantii Fundatiei de Sustinere a Agriculturii Poloneze si-au prezentat organizatia si principalele proiecte pe care le desfasoara. Acestea includ: proiecte de scolarizare gratuita pentru agricultori, formari pe tema scrierii de proiecte, activitati de accesare a fondurilor europene (in special Fondul Social European), programe de reorientare profesionala si sustinerea antreprenoriatului in mediul rural, precum si sustinerea invatamantului rural prin modernizarea scolilor rurale.

Din realizarile acestei Fundatii poloneze de remarcat sunt: realizarea a peste 400 proiecte pentru agricultori, firme mici si primarii, scolarizarea a peste 2000 de agricultori, acordarea unui ajutor de 10 000 Euro pentru deschiderea unor firme proprii.

Din discutiile avute a reiesit oportunitatea unei colaborari pentru organizarea in luna septembrie 2007 a unui curs de formare pentru experti in dezvoltare rurala si agricultura, curs sustinut de experti polonezi. Directia Agricola si Dezvoltare rurala va transmite oaspetilor polonezi o propunere de proiect si o analiza a nevoii de formare locale, urmand ca acest curs sa se desfasoare sub patronajul Institutiei Prefectului-judetul Bacau.

“Vrem sa repetam toate experientele pozitive din Polonia si cu Romania. Acum este momentul potrivit”, a declarat Pawel Sendrowski, presedintele Fundatiei, care a adaugat ca, in cazul in care va exista un interes deosebit pentru experienta poloneza, vor infiinta o filiala a Fundatiei si in Bacau.

Aceasta intalnire vine ca urmare a vizitei efectuate de domnul Subprefect Neculai Olaru la Wroclaw, Polonia in 15-16 septembrie 2006 si a contactelor institutionale stabilite cu Camrea de Comert din Wroclaw si cu domnul Cornel Calomfirescu, Consul Onorific la Wroclaw.

Prefectura judetului BACAU

Vizualizări: 101