Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Drumuri noi in statiunea Covasna

Cu un buget de 29,75 milioane lei Primaria orasului Covasna va intra in curand in lucrari de reparatii ale drumurilor din statiune. Un numar de 16 strazi din oras vor sustine dezvoltarea turistica a orasului si vor intra in reparatii prin proiectul „Reabilitare a infrastructurii in statiunea balneo-climaterica Covasna”. Contractul de finantare al proiectului a fost semnat recent de catre domnul Janos Thies, viceprimar al orasului Covasna si domnul Simion Cretu, director general ADR Centru. Bugetul solicitat prin proiect este asigurat prin domeniul major de interventie 5.2 ce aloca finantare pentru crearea, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterii calitatii serviciilor turistice.

Proiectul ce se va derula pe o perioada de 24 luni, are o valoare totala de 29,75 milioane lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 21,38 milioane lei. Fondurile sunt solicitate pentru crearea si modernizarea infrastructurii turistice in vederea cresterii turismului balnear din localitatea Covasna in scopul cresterii numarului turistilor si a duratei sejurului in zona precum si in vederea maririi protectiei solului si subsolului in aceasta zona bogata in zacamant hidromineral. Pe parcursul perioadei de implementare a proiectului se vor realiza lucrari reabilitare a infrastructurii rutiere din localitatea balneoclimaterica Covasna, inclusiv a utilitatilor din corpul drumului, pe un numar de 16 strazi. Vor fi reabilitati 8,2 km de carosabil se vor amenaja 12,2 km de trotuare noi, se va reabilita 7,9 km de retea de canalizare menajera, 7,5 km de canalizare pluviala si 8,3 km de retea de alimentare cu apa potabila.

“Pentru aceasta statiune balneo-climaterica, renumita pentru tratarea afectiunilor inimii, aceste fonduri vor asigura in viitor drumuri mai bune si pentru circulatia masinilor si a turistilor din statiune. Proiectul urmareste cresterea numarului de turisti ce vin la tratament sau pentru frumusetea locurilor, atat din toata tara cat si din strainatate, precum si cresterea duratei medii a sejurului acestora. Cresterea notorietatii statiunii prin asigurarea unor conditii de siguranta si confort in interiorul localitatii precum si a diversitatii modului de petrecere a timpului liber vor sustine dezvoltarea atat economica cat si sociala a zonei. Toate lucrarile realizate in acest proiect vor lua in considerare protectia solului si subsolului bogate in zacaminte hidrominerale”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Fondurile nerambursabile contractate la nivelul Regiunii Centru pe domeniul 5.2 pana in prezent, vor moderniza 8 unitati de cazare, o statiune turistica si 3 structuri de agrement. Proiectele contractate sunt localizate in toate cele sase judete ale Regiunii Centru, respectiv Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Un numar de 215 locuri de munca se vor crea la nivelul Regiunii Centru prin aceste proiecte. Un numar de 4 puncte Salvamont au fost construite sau reabilitate din bugetul domeniului, s-a construit o partie de schi, s-au amenajat si dotat 4 parcuri si s-a imbunatatit accesul si aspectul statiunii Harghita Bai.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 125