Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNDR: S-a lansat sesiunea de primire a cererilor de ajutor pentru Masura 215 „Plati privind bunastarea animalelor” – sectorul porcine

Desi initial programata pentru jumatatea lunii decembrie 2012, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a anuntat astazi lansarea incepand cu data de 14.01.2013 a sesiunii de primire a cererilor de ajutor pentru Masura 215 „Plati privind bunastarea animalelor” – pentru sectorul porcine.

Pachetele disponibile in cadrul acestei submasuri sunt urmatoarele:

  • Pachetul 1 – Cresterea cu cel putin 10% a spatiului alocat disponibil fiecarui animal;
  • Pachetul 2 – Asigurarea a minimum 11 ore/zi lumina artificiala cu o valoare a iluminarii de 50 lux;
  • Pachetul 3 – Imbunatatirea conditiilor de bunastare a suinelor pe durata transportului;
  • Pachetul 4 – Corectarea nivelului nitritilor si nitratilor din apa;
  • Pachetul 5 – Reducerea noxelor cu 30 % fata de nivelul minim obligatoriu prin mentinerea in limite optime a parametrilor de microclimat;
  • Pachetul 6 – Imbunatatirea conditiilor zonei de odihna.

Beneficiarii platilor acordate in cadrul Masurii 215 – sectorul porcine sunt exploatatiile comerciale din sectorul de crestere a porcinelor autorizate sanitar veterinar si exploatatiile comerciale de tip A specifice sectorului de crestere a porcinelor, care isi asuma voluntar angajamente in favoarea bunastarii animalelor, in conformitate cu art. 40 din Regulamentul CE nr. 1698/2005.

Primirea cererilor de ajutor insotite de declaratiile si angajamentele asumate de catre beneficiari se face la centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti, pe a carui raza teritoriala se afla sediul social al beneficiarilor, in perioada 14.01.2013 – 15.02.2013. Perioada de depunere a cererilor de ajutor, formatul cererilor de ajutor si instructiunile de completare sunt disponibile pe site-ul APIA www.apia.org.ro.

Descarca Ghidul Solicitantului

Sursa: MADR

Vizualizări: 128