Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNDR: Depunerea de proiecte pentru modernizarea exploatatiilor agricole, prelungita pana la 1 februarie!

Termenul limita pentru depunerea de proiecte aferente Masurii 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole” a fost prelungit pana la data de 1 februarie 2013.

Fondurile nerambursabile de 150 de milioane de euro, alocate pentru aceasta sesiune, sunt defalcate pentru cele patru domenii prioritizate de Masura. Astfel, sectorul vegetal va beneficia de 48 de milioane de euro, iar cel de crestere a animalelor de 72 de milioane de euro. De asemenea, pentru implementarea standardelor pentru lapte crud si protectia apelor impotriva poluarii cu nitrati proveniti din surse agricole, beneficiarii vor avea la dispozitie 20 de milioane de euro. Totodata,10 milioane de euro sunt destinati beneficiarilor Masurii 141 - „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta”, care au semnat decizia de finantare si aplica acum pentru modernizarea exploatatiilor agricole.

Prin Masura 121 solicitantii pot primi cofinantare nerambursabila intr-un procent ce porneste de la 40% din valoarea totala eligibila a proiectului si pana la 75%, in functie de anumite criterii dintre care de maxima importanta sunt varsta beneficiarului sau amplasamentul proiectului. Totodata, pentru o investitie, contributia nerambursabila poate ajunge pana la 1,6 milioane de euro, in functie de tipul beneficiarului si anumite investitii prevazute a fi realizate.

Solicitantii de fonduri europene nerambursabile pot depune cererile de finantare la sediile Oficiilor Judetene ale APDRP, zilnic, intre orele 9 si 14:00, ultima zi pentru depunere fiind vineri, 1 februarie 2013, ora 12:00.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 68