Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri Regio pentru realizarea unui pasaj rutier in zona de nord a Polului de Crestere Ploiesti

Vineri, 11 ianuarie, s-a semnat un nou contract de finantare in cadrul Axei prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere”, DMI 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, Sub-domeniul „Poli de crestere”. Beneficiarul este judetul Prahova, care primeste asistenta financiara pentru proiectul „Cresterea accesibilitatii catre partea de nord a Polului de Crestere, in special catre Spitalul Judetean Prahova, prin realizarea pasajului rutier in continuarea DJ102 peste DN1B”.

Contractul semnat vineri face parte din lista de proiecte prioritare inclusa in Planul Integrat de Dezvoltare pentru Polul de Crestere Ploiesti – Prahova, fiind al noualea proiect finantat in cadrul Regio. Valoarea totala a acestuia este de 78.595.330,24 lei, din care valoarea totala eligibila este de 77.125.927,56 lei (fonduri nerambursabile FEDR: 61.970.682,79 lei; valoare nerambursabila din bugetul national: 13.612.726,22 lei; cofinantare beneficiar: 1.542.518,55 lei).

Cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio se va realiza un pasaj superior de tip giratie pe Drumul Judetean 102, ce va asigura legatura intre DJ102 si DN1B prin bretele de acces denivelate. Pasajul va avea o lungime de 956,86 metri, iar bretelele de acces vor avea 286 de metri pe DJ102 si o lungime de 388 de metri pe DN1B. Aceasta investitie va creste accesibilitatea catre si dinspre localitatile aflate in zona de nord a Polului de Crestere Ploiesti – Prahova, prin separarea traficului periurban de traficul national si reorganizarea circulatiei rutiere, sprijinind astfel intensificarea legaturilor comerciale intraregionale.

Zona unde se va realiza pasajul este pe teritoriul comunei Blejoi, chiar la iesirea din Ploiesti, in partea de nord, respectiv la intersectia dintre DN1B si DJ102, la km 4+920. Acesta este un sector de drum unde se reunesc volume mari de trafic, provenind din celelalte doua drumuri nationale - DN1 si DN1A -, si din municipiul Ploiesti, unde se creeaza fecvente ambuteiaje.

Necesitatea realizarii acestui pasaj se impune ca o consecinta a intensificarii traficului de tranzit ce se desfasoara pe DN1, DN1A si DN1B (centura municipiului Ploiesti), la care s-a adaugat traficul generat de dezvoltarea zonei comerciale si de servicii din partea de nord a municipiului, noile cartiere rezidentiale construite in zona, precum si prezenta Spitalului judetean de urgenta. Astfel, traficul national, de tranzit, se va separa de cel aferent zonei de productie si servicii, al zonei comerciale existente si al traficului de intrare – iesire din partea de nord a Ploiestiului. Pasajul va inlocui intersectia semaforizata existenta in prezent, asigurand legatura dintre DJ102 si DN1B, prin bretele de acces denivelate, deviind si separand astfel fluxurile de trafic.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 155