Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POAT: Rata de absorbtie a ajuns la 18,5%

Rata de absorbtie a Programului Operational Asistenta Tehnica a ajuns la 18,5% conform stadiului implementarii POAT prezentat ieri de AM POAT. Progresul inregistrat este in principal datorat Axei prioritare 1 care sprijina implementarea Instrumentelor Structurale si coordonarea programelor operationale.

De asemenea, in cadrul Conferintei Anuale privind Asistenta Tehnica, au fost prezentate 4 proiecte reprezentative, finantate din POAT. Acestea sunt proiecte de succes, unele dintre ele, aflandu-se inca in implementare, cum ar fi proiectul ce sustine finantarea Centrului de Informare pentru Instrumente Structurale, centru ce si-a inceput activitatea la inceputul anului 2012 si care are ca scop principal informarea publicului larg cu privire la toate aspectele legate de Instrumentele Structurale.

Un alt proiect important finantat din POAT este si Facilitatea de Asistenta Tehnica, proiect ce se adreseaza beneficiarilor si potentialilor beneficiari ai programului. Acest proiect are ca principale activitati rezolvarea urgenta a blocajelor de natura procedurala si legala, legata de implementarea Instrumentelor Structurale, cu caracter orizontal; imbunatatirea in general a functionarii sistemului printr-o serie de analize si studii, care sa furnizeze recomandari si linii directoare comune pentru mai multe programe operationale; sprijinirea schimbului de experienta si „bune practici” la nivelul intregului sistem si sprijiniriea beneficiarilor si a potentialilor beneficiari in elaborarea/revizuirea unor documentatii de proiect sau de atribuire.

Evenimentul a reunit aproape o suta de participanti din randul institutiilor cu atributii in gestionarea Instrumentelor Structurale (Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, Autoritati de Management, Organisme Intermediare, Autoritatea de Certificare si Plata), altor institutii publice, precum si al organizatiilor non-guvernamentale.

Sursa: AM POAT

Vizualizări: 54