Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Dezvoltare urbana la nivel national: analiza Bancii Mondiale in contextul pregatirii exercitiului financiar 2014-2020

Analiza preliminara privind dezvoltarea urbana la nivel national, realizata de catre expertii Bancii Mondiale, a constituit tema unei dezbateri organizate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Dezbaterea a avut loc in cadrul atelierului de lucru “Orasele competitive, motoare ale dezvoltarii inteligente durabile si inclusive a Romaniei in perioada 2014 – 2020”. La eveniment au participat reprezentanti ai administratiei publice centrale (MDRT, MAEur, INS, ANCPI) precum si reprezantanti din mediul academic (Registrul Urbanistilor din Romania, Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, Universitatea Bucuresti) si de consultanta.

Prezent la eveniment dl. François RANTRUA, Manager de tara pentru Romania si Ungaria din cadrul Bancii Mondiale, a evidentiat colaborarea excelenta dintre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Banca Mondiala, care a devenit in timp un consultant strategic al Guvernului Romaniei. Totodata, a subliniat rolul deosebit de important al parteneriatului dintre minister si actori nationali si internationali precum si al comunicarii cu beneficiarii activitatii ministerului.

Analiza preliminara privind dezvoltarea urbana este realizata in cadrul componentei 2 a proiectului „Consolidarea capacitatii de planificare spatiala, preconditie pentru dezvoltarea urbana” al carui scop este de a sprijini dezvoltarea unui sistem integrat si armonizat de planificare in Romania in vederea unei dezvoltari teritoriale si urbane durabile si integrate si a corelarii politicilor publice de investitii. Proiectul, implementat cu expertiza Bancii Mondiale, are o importanta strategica in contextul pregatirii exercitiului financiar 2014-2020 precum si a elaborarii Strategiei Nationale de Dezvoltare Teritoriala. In acest sens, rezultatele preliminare ale analizei privind dezvoltarea urbana vor avea o importanta substantiala la formularea contributiilor preliminare ale MDRT la elaborarea Acordului de parteneriat care va fi semnat de catre Romania pentru perioada 2014 – 2020.

Proiectul este finantat din bugetul Programului Operational Asistenta Tehnica si cofinantat din bugetul MDRT.

Sursa:MDRT

Vizualizări: 93