Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Inovare industriala - Concurs european pentru inovare sociala

Concursul european pentru inovare sociala este lansat de Comisia Europeana, in memoria lui Diogo Vasconcelos. Obiectivul sau este de a identifica cele mai bune solutii de inovare sociala pentru a-i ajuta pe cetateni sa isi gaseasca de lucru sau sa se reorienteze profesional. Peste 25 de milioane de europeni nu mai au locuri de munca. In acelasi timp, multe persoane se simt constranse sa accepte locuri de munca prost platite sau considera ca au putine sanse pe piata muncii, uneori pe motiv de sex, varsta sau handicap.

Concursul le adreseaza tuturor europenilor invitatia de a veni cu solutii pentru crearea de noi oportunitati si pentru ameliorarea conditiilor de lucru. Daca nu se rezolva problema somajului ridicat si a gradului scazut de ocupare a fortei de munca, se irosesc resurse, se neglijeaza concetatenii si devenim expusi la efecte dramatice asupra economiei si societatii, pe termen lung.

Lansat la 1 octombrie 2012, concursul include o componenta puternica de indrumare pentru propunerile selectate. Cele mai bune trei propuneri (numarul maxim indicativ) vor primi, in mai 2013, cate un premiu in valoare de 20 000 de euro. In 2014 va fi lansat un al doilea concurs.

Termenul limita pentru inscrieri este 21 decembrie.

Pentru mai multe detalii, click aici

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene

Vizualizări: 60