Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNDR: Se lanseaza o noua sesiune de primire a cererilor de ajutor pentru Masura 215 „Plati privind bunastarea animalelor” –sectorul porcine

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale intentioneaza sa lanseze o noua sesiune de primire a cererilor de ajutor pentru Masura 215 „Plati privind bunastarea animalelor” – pentru sectorul porcine. Sesiunea urmeaza a se desfasura in perioada 17 decembrie 2012-16 ianuarie 2013.

Conform PNDR, beneficiare ale platilor acordate in cadrul Masurii 215 – sectorul porcine sunt exploatatiile comerciale din sectorul de crestere a porcinelor autorizate sanitar veterinar si exploatatiile comerciale de tip A specifice sectorului de crestere a porcinelor, care isi asuma voluntar angajamente in favoarea bunastarii animalelor, in conformitate cu art. 40 din Regulamentul CE nr. 1698/2005.

Pachetele disponibile in cadrul acestei submasuri sunt urmatoarele:

  • Pachetul 1 – Cresterea cu cel putin 10% a spatiului alocat disponibil fiecarui animal;
  • Pachetul 2 – Asigurarea a minimum 11 ore/zi lumina artificiala cu o valoare a iluminarii de 50 lux;
  • Pachetul 3 – Imbunatatirea conditiilor de bunastare a suinelor pe durata transportului;
  • Pachetul 4 – Corectarea nivelului nitritilor si nitratilor din apa
  • Pachetul 5 – Reducerea noxelor cu 30 % fata de nivelul minim obligatoriu prin mentinerea in limite optime a parametrilor de microclimat;
  • Pachetul 6 – Imbunatatirea conditiilor zonei de odihna.

Beneficiarii acestei submasurii pot incheia angajamente voluntare multianuale pe o perioada de 5 ani, pentru unul sau o combinatie intre cele 6 pachete disponibile. Sprijinul se va acorda doar pentru acele angajamente care depasesc cerintele minime, care prezinta nivelul de referinta neremunerat, considerat drept punct de pornire pentru elaborarea platilor compensatorii. Plata se efectueaza anual, compensand pierderile de venituri si cheltuieli suplimentare induse de aplicarea actiunilor prevazute de angajamente.

In cadrul angajamentelor incheiate, beneficiarii vor trebui sa respecte standardele de eco-conditionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole apartinand fermei si activitatilor agricole desfasurate la nivelul fermei. In cadrul acestei masuri este exclus sprijinul pentru investitii.

Sursa: www.madr.ro

Vizualizări: 54