Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Centre de informare pentru dezvoltarea afacerilor din mediul rural!

"In calitate de operator al punctului de informare din comuna Teliucu Inferior, sat Cincis-Cerna, am reusit sa cunosc in 2012 o seama de primari de comune din judetul Hunedoara, carora le-am prezentat beneficiile pe care le poate aduce activitatea mea in cadrul proiectului si i-am rugat sa-mi recomande cetateni din comunele pastorite de ei care necesita asistenta pentru scrierea unei cereri de finantare sau pentru inceperea unei afaceri. In 2012 am ajutat, impreuna cu colegii din proiect, 7 persoane sa depuna cereri de finantare pe fondurile destinate agriculturii si nu numai!”

Virgil Popovici este unul dintre cei 44 de operatori de puncte de informare operationalizate in cadrul proiectului „Comuna, promotor al dezvoltarii spiritului antreprenorial in mediul rural”, proiect co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, POSDRU/83/5.2/S/58447 si implementat de Asociatia Comunelor din Romania (www.acor.ro), in parteneriat cu Structural Consulting™ Group (www.fonduri-structurale.ro).

Proiectul cu o durata de 30 de luni a debutat la 1 iulie 2010 si are ca obiectiv dezvoltarea unui sistem national, unitar, integrat, functional si sustenabil de formare profesionala continua si suport comunitar in antreprenoriat pentru managerii, angajatii si somerii din mediul rural.

In acest sens, in 2012 au fost operationalizate 44 Puncte Judetene de Informare, cu 4 mai mult decat au fost prevazute in Cererea de finantare. Aceste puncte de informare sunt gestionate voluntar de catre mentorii formatori sau promotorii de dezvoltare comunitara instruiti prin proiect, activitatea lor continuand si dupa finalizarea proiectului. La punctul de informare se gasesc informatii despre surse de finantare pentru dezvoltarea afacerilor, planuri de afaceri dezvoltate in cadrul cursurilor organizate prin proiect, exemple de afaceri de succes din mediul rural, etc.

Lista punctelor de informare, precum si datele de contact ale operatorilor acestora pot fi gasite pe site-ul proiectului – www.procomune.ro – Puncte de informare judetene.

„Se stie ca mediul rural este foarte vaduvit de informatie de orice fel. Mai mult, expertiza ajunge foarte greu la cetatenii din mediul rural, nu toti reusind sa acceseze fonduri in cadrul Programului National pentru Dezvoltare Rurala fara ajutor. Prin acest proiect si prin operationalizarea acestor puncte de informare, ne propunem sa oferim posibilitatea cetatenilor din mediul rural de a primi asistenta pentru dezvoltarea unei afaceri sau pentru scrierea unei cereri de finantare” a declarat Adrian Miroiu-Lamba, managerul proiectului.

Persoana de contact

Adrian Miroiu-Lamba
Manager proiect
Email: adrian.ml@acor.ro
Asociatia Comunelor din Romania (ACoR) Bulevardul G-ral. Gheorghe Magheru, nr.28-30, etaj 5, camerele 506-515
Sectorul 1, Bucuresti
Codul postal: 010336
Tel/Fax: 021 311 9969
Web: www.procomune.ro / www.acor.ro

Vizualizări: 159