Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

UPDATE: Comisia Europeana a deblocat platile pentru POS Mediu!

Comisia Europeana a informat autoritatile romane privind decizia de a debloca platile pentru POS Mediu, intrerupte din luna iulie, a declarat Shirin Wheeler, purtatoarea de cuvant a comisarului pentru politica regionala. ”Decizia de astazi inseamna ca cererile de rambursare pentru proiectele asociate cu acest program vor fi acum procesate. Salutam ameliorarile la sistemele de management si control care au avut loc in mod clar si care au dus la decizia de a debloca programul” a declarat aceasta.

Comisia considera ca sistemul este acum in masura sa detecteze si sa previna conflictul de interese, una dintre cele mai importante probleme in acest caz. De asemenea, autoritatile romane au acceptat solicitarea Comisiei in vederea aplicarii unei corectii financiare de 10%, propuse in luna august 2012 pentru contractele licitate inainte de octombrie 2011 pentru a acoperi sumele care nu ar fi trebuit sa fie rambursate din cauza neregulilor. Aceste sume pot fi utilizate in cadrul aceluiasi program, dar pentru finantarea unor proiecte noi.

Pentru a fi in masura sa decida reluarea platilor si in cazul celorlalte trei programe blocate, Comisia Europeana urmareste cu interes progresele inregistrate.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene

Vizualizări: 91