Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

In noiembrie, noi apeluri de proiecte pe PNDR: 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole” si 123 „Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere”

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va organiza o noua sesiune de depunere a proiectelor pentru Masura 121 “Modernizarea exploatatilor agricole” si respectiv pentru Masura 123 ”Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere” in perioada 26 noiembrie 2012 – 18 ianuarie 2013.

“Am luat aceasta decizie, de a deschide o noua sesiune pentru masura 123, in contextul dificultatilor legate de comercializarea legumelor si fructelor in Romania. Prioritatea mea ca ministru este, ca prin aceasta masura, asociatiile si cooperativele de producatori sa ajunga cat mai repede la stabilirea depozitelor de colectare legume-fructe in bazinele legumicole si pomicole. Acestea au acum la dispozitie fonduri europene cu care sa construiasca depozite, cu toate facilitatile necesare pentru vanzarea catre comercianti, a legumelor si fructelor realizate chiar de membrii asociatiilor si ai cooperativelor implicate. Decizia mea face parte din setul de masuri pe care ministerul agriculturii il are in vedere pentru facilitarea accesului producatorilor in piete”, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

Decizia deschiderii unei noi sesiuni in cazul masurii 121 a fost luata in primul rand pentru incurajarea fermierilor de a creste bovine de carne in Romania.

Sumele alocate sesiunii din perioada 26 noiembrie 2012 – 18 ianuarie 2013 vor fi de 150 de milioane de euro pentru masura 121 “Modernizarea exploatatilor agricole” si respectiv 80 de milioane euro pentru masura 123 ”Cresterea valorii adaugate a produselor agricole forestiere”.

Sursa: www.madr.ro

Vizualizări: 93