Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ghidul final pentru reabilitarea termica a blocurilor de locuinte!

AM POR a publicat varianta finala a Ghidului Solicitantului pentru apelul de proiecte din cadrul subdomeniului 1.2. Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte. Depunerea cererilor de finantare se poate face incepand cu data de 15 noiembrie 2012.

Implementarea masurilor privind eficienta energetica va trebui sa aiba ca rezultat o reducere de cel putin 40% a consumului de energie pentru incalzire si atingerea unui consum minim de energie pentru incalzire in functie de zonele climatice la nivel national.

Informatii de context

Beneficiarii eligibili ai schemei de finantare sunt unitatile administrativ-teritoriale (autoritati ale administratiei publice locale) – municipii resedinte de judet in calitate de reprezentanti ai asociatiilor de proprietari, precum si cele 6 sectoare ale Municipiului Bucuresti. 

Alocarea financiara (FEDR + Buget de stat, reprezentand 60% din valoarea eligibila) pentru domeniul major de interventie 1.2 „Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte” pentru perioada 2007-2013 este de 182,40 milioane euro, fiind repartizata pe cele 8 regiuni de dezvoltare in mod egal.

Alocarea financiara ce revine fiecarei regiuni este de 22,80 milioane euro (FEDR + Buget de stat, reprezentand 60% din valoarea eligibila).

Sunt eligibile urmatoarele categorii de lucrari de reabilitare termica a blocului:

  • Lucrari de reabilitare termica a anvelopei;
  • Lucrari de reabilitare a sistemului de incalzire

Sunt vizate in special blocurile de locuinte construite dupa proiecte elaborate in perioada 1950-1990 in care locuiesc categorii sociale vulnerabile si familii cu venituri reduse (peste 50% dintre familiile – proprietari din cladire au un venit net lunar pe membru de familie de maxim 500 euro).

Contact
Email: info@mdrt.ro

Descarca Ghidul Solicitantului

Sursa: MDRT

Vizualizări: 373