Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Viziunea CE asupra utilizarii fondurilor europene in Romania in 2014-2020, prezentata, luni, in cadrul unei conferinte a MAEur!

Ministerul Afacerilor Europene, prin Centrul de Informare pentru Instrumente Structurale, organizeaza luni, 5 noiembrie 2012, la Hotelul Athénée Palace Hilton din Bucuresti (salonul ”Le Diplomate”), conferinta de prezentare a documentului referitor la ”Pozitia Comisiei Europene privind elaborarea Acordului de Parteneriat si a programelor în Romania pentru perioada 2014-2020”.

Conferinta va fi inaugurata la ora 9.30 printr-un discurs al ministrului afacerilor europene Leonard Orban, iar accesul presei va fi permis pe toata durata evenimentului.

Documentul care expune viziunea Comisiei Europene asupra utilizarii fondurilor europene în Romania în viitoarea perioada de programare 2014-2020 si stabileste un numar limitat de prioritati pe care Uniunea Europeana le considera deosebit de importante, va fi detaliat de reprezentati ai mai multor directii generale din cadrul Comisiei Europene.

Pentru viitorul cadrul financiar multianual, Comisia Europeana a propus o noua abordare în ceea ce priveste folosirea fondurilor europene prin impunerea de conditionalitati ex-ante si macroeconomice, concentrare tematica si eficientizare a cheltuielilor, tinand seama în acelasi timp de particularitatile identificate la nivelul fiecarui stat membru.

La conferinta au fost invitati reprezentanti ai ministerelor care fac parte din Comitetul Interministerial pentru Acordul de Parteneriat (CIAP), ai autoritatilor de management si ai organismelor intermediare, ai autoritatii de Audit, Autoritatii de Certificare si Plata (ACP), precum si reprezentanti ai mediului socio-economic, academic si ai societatii civile implicati în procesul de programare a fondurilor europene alocate Romaniei în perioada 2014-2020.

Descarca Agenda conferintei

Sursa: www.fonduri-ue.ro

Vizualizări: 127