Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 750 de firme au cerut finantare in prima zi de inscriere in Programul national de sustinere a investitiilor

Un numar de 771 de agenti economici au solicitat finantari, in prima zi de inscrieri in „Programul national multianual pe perioada 2002-2009 de sustinere a investitiilor realizate de catre intreprinderi nou infiintate, micro-intreprinderi, precum si a investitiilor de modernizare/ retehnologizare a intreprinderilor mici si mijlocii” derulat de Ministerul pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL).

Agentii economici se pot inscrie pentru finantare in perioada 14-20 august 2007 (cu exceptia zilelor de sambata si duminica), intre orele 9.00 si 15.30, iar lista aplicantilor inscrisi, precum si punctajele obtinute de acestia pot fi consultate la adresa www.animmc.ro/programe/listare_societati/ .

„Programul national multianual pe perioada 2002-2009 de sustinere a investitiilor realizate de catre intreprinderi nou infiintate, micro-intreprinderi, precum si a investitiilor de modernizare/ retehnologizare a intreprinderilor mici si mijlocii” are ca scop sustinerea investitiilor realizate de intreprinderile nou infiintate, precum si de intreprinderile mici si mijlocii (IMM) implicate in sectoarele economice prioritare.

Programul beneficiaza de un buget total de 40 de milioane de lei, din care vor fi sustinute, prin alocatii financiare nerambursabile de maximum 50.000 EURO, investitiile realizate de beneficiarii eligibili. Valoarea alocatiei financiare nerambursabile va fi de pana la 60% din valoarea proiectelor, la care se adauga un credit de maximum 25% din contravaloarea totala, contributia intreprinzatorilor acceptati fiind de minimum 15%.

Cei care aplica la Program trebuie sa respecte absolut prevederile cuprinse in Procedura de implementare publicata in Monitorul Oficial si pe adresa de site www.animmc.ro. Orice abatere de la procedura de implementare duce la respingerea dosarului.

Sursa: Ministerul pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale

Vizualizări: 47