Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Dezbatere pe tema finantarii culturii in perspectiva financiara 2014-2020, organizata la Bucuresti!

Asociatia Operatorilor Culturali din Romania (AOCR) va invita la dezbaterea-prezentare cu tema “Finantarea culturii in noua perspectiva financiara 2014-2020”, organizata in data de 17 octombrie 2012, ora 14,00, la UNAGaleria Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, strada General Budisteanu nr. 10.

Dezbaterea-prezentare a politicilor culturale nationale in materie de finantare si a strategiei europene pentru viitorul program „Europa creativa” este parte a proiectului “Finantarea culturii in noua perspectiva financiara”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

AOCR reuneste artisti, organizatii neguvernamentale, manageri culturali, experti din diverse domenii. Proiectul, lansat in septembrie 2012 este realizat in parteneriat cu Universitatea Nationala de Arte Bucuresti (UNAB), Institutul Intercultural din Timisoara si Institutul de Cercetari Europene din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Dezbaterea organizata la Bucuresti este prima dintr-o serie de 3 dezbateri (urmatoarele doua vor avea loc la Timisoara si Cluj Napoca), in paralel desfasurandu-se procesul de colectare a nevoilor de finantare a operatorilor culturali, prin intermediul unui Chestionar on – line, disponibil pe site-ul www.operatoriculturali.ro. Raspunsurile furnizate prin intermediul chestionarelor vor fi analizate si integrate in Studiul privind nevoile de finantare a operatorilor culturali, in perspectiva 2014-2020, care va fi lansat in cadrul unei conferinte organizata in Bucuresti, in februarie 2013.

Sub rezerva confirmarii, la dezbatere vor participa reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Europene, Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Ministerului Afacerilor Externe, respectiv ai finantatorului, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, s.a.

Descarca Agenda evenimentului

Participarea la eveniment se face pe baza de confirmare prealabila pana la data de 15.10.2012, la adresa de email: camelia@operatoriculturali.ro. Pentru detalii suplimentare persoana de contact este dna. Gabriela Baciu, manager de proiect, telefon: 0721.664.293 e-mail: gabriela@operatoriculturali.ro.

Vizualizări: 122