Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

4,6 miliarde de Euro pentru regiunile Romaniei

4,6 miliarde de Euro pentru regiunile Romaniei

Comisarul European pentru Politica Regionala, dna Danuta Hübner, si Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, dl. László Borbély au lansat vineri, 13 iulie, la Sibiu, Capitala Culturala Europeana in 2007, REGIO - Programul Operațional Regional. Astfel, in perioada 2007 - 2013, peste 4,6 miliarde de Euro devin disponibile pentru regiunile Romaniei, din care 3,72 de miliarde de euro reprezinta fonduri structurale, iar 880 de milioane de euro, contributia Romaniei.

„Este o mare onoare pentru mine sa o avem alaturi pe doamna Danuta Hubner, Comisar European pentru Politica Regionala acum, la lansarea Programului Operational Regional, un program foarte important, prin care vor fi finantate proiecte care vor contribui substantial la dezvoltarea regiunilor Romaniei. Fondurile vor fi alocate diferentiat pe regiuni in functie de gradul de dezvoltare al acestora si printr-o stransa coordonare cu actiunile realizate in cadrul celorlalte programe operationale, pentru a asigura o dezvoltare echilibrata a tuturor regiunilor tarii. As vrea sa subliniez faptul ca am pregatit la timp cadrul legal care ne permite lansarea licitatiilor de proiecte pentru Axa 2, in 25 iulie 2007, asa cum este stabilit in calendar”, a declarat Ministrul László Borbély cu ocazia lansarii.

Evenimentul, desfasurat sub titlul Initiativa locala. Dezvoltare regionala, a prilejuit o intalnire a celor doi demnitari cu reprezentanti ai autoritatilor locale si ai institutiilor implicate in gestionarea si monitorizarea Programului Operational Regional, care au avut astfel ocazia de a transmite mesajul regiunii pe care o reprezinta si de a prezenta oportunitatile deschise de catre REGIO pentru regiunea lor.

Fondurile alocate prin Regio - Programul Opera
țional Regional reprezinta 19% din totalul fondurilor structurale alocate Romaniei in perioada 2007-2013. Acest program va finanta proiecte care vor contribui la modernizarea celor opt regiuni de dezvoltare ale tarii prin investitii publice in dezvoltare urbana, in infrastructura de transport, sociala, de afaceri si infrastructura turistica, pe urmatoarele axe prioritare de dezvoltare: Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - potentiali poli de crestere (Axa 1), imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale (Axa 2), imbunatatirea infrastructurii sociale (Axa 3), Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local (Axa 4), Dezvoltarea durabila si promovarea turismului (Axa 5) si Asistenta tehnica (Axa 6).

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 77