Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Va lua Guvernul masuri de deblocare a situatiei pe fonduri europene? Premierul anunta: „pana la finalul anului, in mod sigur”

Premierul Victor Ponta a anuntat astazi, intr-o conferinta de presa, ca la momentul actual se negociaza cat vor fi corectiile financiare ce urmeaza a fi aplicate Romaniei, reluand astfel informatia prezentata ieri de Ministerul Afacerilor Europene conform careia “in aceasta perioada urmeaza sa inceapa procesul de conciliere intre Comisia Europeana si partea romana cu privire la corectiile financiare definitive care vor fi aplicate sumelor decontate de la 1 ianuarie 2007 pana in octombrie 2011”.

De asemenea, intrebat fiind daca Guvernul intentioneaza sa ia masuri de deblocare a situatiei privind fondurile europene, premierul a declarat ca "pana la sfarsitul anului, in mod singur".

In ceea ce priveste viitoarea perioada financiara,  premierul subscrie ideii ministrului afacerilor europene Leonard Orban si din decembrie va propune crearea unei singure autoritati care sa gestioneze exclusiv fondurile europene in Romania, dupa modelul Poloniei. Astfel, in 2013 se va construi arhitectura Ministerului Fondurilor Europene, ce va avea atributii directe de coordonare a tuturor Autoritatilor de Management, autoritati care la momentul actual functioneaza in subordinea mai multor ministere.

Mirela Sacalus,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 88