Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

"Profesorul Structurescu" explica mecanismul fondurilor structurale si de coeziune

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania lanseaza un nou produs de informare privind accesarea fondurilor europene: CD-ul interactiv „Profesor Structurescu”. Produsul faciliteaza jurnalistilor, consultantilor si potentialilor solicitanti intelegerea mecanismelor de alocare a fondurilor.

Informatiile sunt disponibile si on-line, pe website-ul www.infoeuropa.ro, iar produsul detaliaza fiecare etapa a procesului de alocare a fondurilor structurale si de coeziune, arata care sunt institutiile implicate la nivel european si la nivel national, ce presupune implementarea unui proiect, care sunt sursele oficiale de informare, potentialele zone de risc pe parcursul intregului proces, precum si care sunt modalitatile de control asupra cheltuirii banilor.

Ca si predecesorul sau, Mester Fare, care a prezentat publicului mecanismul de finantare prin fondul Phare, aceasta aplicatie multimedia este gazduita de un personaj animat - Profesor Structurescu. Informatiile oferite in acest produs sunt cu titlu informativ si nu inlocuiesc reglementarile si procedurile oficiale cu privire la utilizarea fondurilor Uniunii Europene.

Fondurile structurale si de coeziune sunt instrumentele prin care se finanteaza politica de coeziune economica si sociala, al carei buget ajunge la 35% din bugetul total al Uniunii Europene, care se ridica la aprox. 975 de miliarde de euro pentru perioada 2007 - 2013.

Pentru a reduce decalajele de dezvoltare ce exista intre regiunile Romaniei si cele din Uniunea Europeana, pentru urmatorii sapte ani (2007-2013), Romania beneficiaza de peste 19 miliarde de euro, ce sunt alocati prin aceste instrumente structurale specifice politicii de coeziune economica si sociala.

Alocarea fondurilor europene se supune unor reguli complexe, valabile pentru toate Statele Membre, reguli pe care si Romania le aplica din momentul aderarii la Uniunea Europeana.

Produsul a fost realizat de DC Communication si Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, ca parte a strategiei de comunicare a Reprezentantei CE.

Contact: Aura Raducu, Reprezentanta Comisiei Europene, aura.raducu@ec.europa.eu, 203 5421; Livia Pislaru, livia@dccom.ro, 312 3835

Puteti accesa aici „Profesorul structurescu”

Sursa: Infoeuropa

Vizualizări: 121