Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

BCR dezvolta produse noi in oferta de creditare - Linia de credit revolving cu garantie JEREMIE

Doresti sa-ti acoperi cheltuielile de capital de lucru printr-o linie de credit? Ai nevoie si de garantii pentru a obtine aceasta finantare?

Banca Comerciala Romana (BCR) ofera linii de credite revolving din surse proprii sau din surse atrase, garantate in proportie de 80% prin Initiativa JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises) - initiativa implementata in Romania de catre Fondul European de Investitii pe baza unui parteneriat intre Comisia Europeana si European Investment Bank Group al carei scop este de a imbunatati finantarea IMM-urilor din fonduri structurale, in perioada 2007 - 2013.


Garantia JEREMIE este acordata in cadrul "Schemei transparente de ajutor de minimis sub forma de garantii de portofoliu de credite, ca parte integranta a implementarii initiativei JEREMIE in Romania", finantata de Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), Axa Prioritara 1 - Un sistem de productie inovativ si eco-eficient, Domeniul de interventie 1.2 - Accesul IMM-urilor la finantare.

Creditele cu garantia JEREMIE pot fi accesate numai de IMM-uri, inclusiv start-up-uri, plafonul maxim al creditului fiind de 1,875 milioane de euro, cu mentiunea ca, in cazul intreprinderilor care isi desfasoara activitatea in domeniul transportului rutier, plafonul maxim este de 937.500 de euro.

Liniile de credit cu garantie JEREMIE se pot acorda atat in lei cat si in euro, pe o maturitate maxima de 3 ani, destinata sustinerii, consolidarii sau dezvoltarii activitatilor de afaceri, pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru necesare cumpararii de materii prime, stocuri si alte intrari (inputuri) pentru productie, forta de munca, obiecte de inventar si cheltuieli generale, fonduri pentru finantarea creantelor comerciale.

Garantia JEREMIE reprezinta 80% din valoarea creditului si este obtinuta direct de la BCR cu comision de garantare zero.

Finantarea solicitata trebuie sa fie una noua, urmand a fi utilizata pentru activitati desfasurate pe teritoriul Romaniei, cum ar fi sectoare de activitate din industrie, comert, turism, constructii, servicii etc. Domenii precum agricultura, piscicultura, silvicultura, fabricarea produselor alimentare, dezvoltarea proiectelor imobiliare, activitatile de intermediere financiara nu sunt eligibile in cadrul acestei facilitati.

Companiile trebuie sa respecte regulile privind cumulul ajutoarelor de minimis pe o perioada de trei ani consecutivi, garantia JEREMIE fiind considerata ajutor de minimis.

Companiile care solicita linii de credite prin initiativa JEREMIE nu trebuie sa aiba activitate in productia si comertul de tutun si bauturi alcoolice, productia si comertul cu arme si munitii, precum si cazinouri.

Firmele care solicita creditul nu trebuie sa fie declarate in stare de dificultate financiara, faliment, lichidare, trebuie sa-si fi indeplinit obligatiile de plata a impozitelor si taxelor la bugetul de stat, bugetele locale, bugetele speciale si sa nu fie obiectul unei decizii anterioare de recuperare a Comisiei Europene etc.

De asemenea, se pot acorda credite cu garantie JEREMIE si pentru dezvoltarea afacerilor pe termen mediu si lung, cu o maturitate de pana la 10 ani prin credite de investitii in active corporale si necorporale, pentru dezvoltarea sau extinderea activitatii IMM-urilor.

Profita acum de oportunitatea oferita de BCR prin intermediul Initiativei JEREMIE si vei primi o garantie gratuita care iti va sprijini activitatea!

Aceasta finantare beneficiaza de sprijin in baza unui program operational sectorial co-finantat de Fonduri Structurale ale Uniunii Europene prin intermediul initiativei JEREMIE. In mod specific, initiativa JEREMIE este implementata in Romania in cadrul Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”, cu fonduri puse la dispozitie de Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Mai multe detalii gasiti pe www.bcr.ro

Vizualizări: 240