Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Tinutul Buzaului si Alba Iulia, noile ''destinatii europene de excelenta''

Noi destinatii ale Romaniei au fost desemnate Destinatii Europene de Excelenta, in cadrul proiectului EDEN, lansat de Comisia Europeana.

Pentru editia din acest an, in urma concursului national EDEN, Tinutul Buzaului a fost desemnat destinatia romaneasca pentru tema turismul rural, iar Alba Iulia – pentru tema turismul si regenerarea siturilor fizice.

Destinatiile vor fi premiate si vor avea posibilitatea de a se promova in standul Romaniei, amenajat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, cu ocazia Targului de Turism al Romaniei, organizat la Romexpo, in perioada 15-18 noiembrie 2012. De asemenea, ele vor fi incluse in Reteaua EDEN constituita la nivel european.

Proiectul EDEN ”European Destinations of Excellence” a fost lansat in anul 2006 de Directoratul General pentru Intreprinderi si Industrie/ Comisia Europeana si vizeaza obiectivele majore ale politicii europene din domeniul turismului: durabilitate, decongestionarea destinatiilor clasice, combaterea sezonalitatii, redirectionarea fluxurilor de turisti catre destinatii non-traditionale, crearea de retele intre participantii la sectorul turistic. Destinatiile EDEN sunt desemnate printr-un concurs national, organizat de autoritatea de turism din fiecare tara participanta la proiect, pe baza temei si a criteriilor de selectie agreate de Comisie.

Destinatiile EDEN ale Romaniei desemnate in cadrul editiilor anterioare ale concursului national, au fost: Depresiunea Horezu (in anul 2008, pentru tema turismul si patrimoniul local imaterial), Parcul Natural Apuseni (in anul 2009, pentru tema turismul si ariile protejate) si Statiunea Geoagiu – Bai (in anul 2010, pentru tema turismul acvatic).

Sursa: MDRT

Vizualizări: 72