Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Prima reuniune a Comitetului Interinstitutional pentru elaborarea Acordului de Parteneriat aferent perioadei 2014-2020

Joi, 19 iulie 2012, a avut loc prima reuniune a Comitetului Interinstitutional pentru elaborarea Acordului de Parteneriat (CIAP) pentru programarea fondurilor europene in perioada 2014-2020.

For consultativ la nivel national, organizat sub coordonarea Ministerului Afacerilor Europene, acest comitet interinstitutional a fost constituit in baza memorandumului intitulat „Aprobarea actiunilor si documentelor privind pregatirea accesarii si implementarii fondurilor europene in perioada 2014-2020”, aprobat de guvern la 13 iunie 2012.

„Dispunem de o bogata experienta in gestionarea fondurilor europene atat din perioada de preaderare la Uniunea Europeana, cat si din actualul exercitiu bugetar multianual 2007-2013. De aceea, sustinem un parteneriat intre principalii actori implicati in acest proces, cu sprijinul carora sa conturam prioritatile de dezvoltare a Romaniei si domeniile care vor beneficia de finantari europene in intervalul 2014-2020. Totodata, dorim ca, in acest cadru, sa identificam cele mai eficiente variante de arhitectura institutionala a sistemului de management pentru fondurile structurale si de coeziune”, a declarat ministrul Leonard Orban.

CIAP va avea ca sectiuni o serie de comitete consultative (coordonate de autoritati publice centrale in colaborare cu MAEur), care vor face propuneri referitoare la stabilirea si prioritizarea interventiilor la nivel sectorial si regional.

CIAP va fi format din aproximativ 50 de membri provenind din comitetele consultative. Comitetele consultative, precum si comitetul interinstitutional vor avea 30 % din totalul membrilor lor provenind din mediul economic sau academic si din societatea civila.

Prima reuniune a CIAP a avut loc in format restrans, doar cu participarea principalelor institutii publice membre, intrucat, pana la acest moment, nu s-a definitivat inca procesul prin care institutiile care coordoneaza comitetele consultative isi desemneaza partenerii din mediul socio-economic si academic.

Reuniunea in format complet va fi organizata la 23 august 2012, dupa ce va fi avut loc prima runda de reuniuni a comitetelor consultative stabilite corespunzator domeniilor in dezbatere.

Sursa: Ministerul Afacerilor Europene

Vizualizări: 82