Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

8 contracte de finantare pentru sprijinirea accesului la Internet, semnate in cadrul POSCCE

Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor, a semnat, sambata, 27 august 2011, in judetul Bacau, opt contracte de finantare din bani europeni, in valoare de 580.236,63 lei. Proiectele castigatoare au fost depuse in cadrul Operatiunii 311 -„Sprijinirea accesului la Internet si la serviciile conexe” a POSCCE.

„Prin intermediul acestui program, vrem sa sutinem cetatenii care au o firma, sau un ONG, ajutandu-i sa-si modernizeze afacerea prin intermediul tehnologiei informatiei si comunicatiilor. Sprijinul financiar obtinut din partea Uniunii Europene prin intermediul MCSI, va oferi posibilitatea reprezentantilor firmelor care au depus proiecte in cadrul operatiunii, sa-si doteze afacerea, din punct de vedere informatic. Mai multe firme modernizate prin intermediul TIC inseamna o crestere a productivitatii romanesti”, a declarat ministrul Valerian Vreme.

Reprezentantii celor opt firme vor putea sa-si conecteze afacerea la internet de mare viteza si sa-si achizitioneze calculatoare, laptop-uri, imprimante, precum si un website de prezentare a firmei sau a ONG-ului.

Perioada de inregistrare online a propunerilor de proiecte a fost cuprinsa intre 20 decembrie 2010 – 29 iulie 2011 perioada in care s-au inregistrat aproximativ 2200 proiecte.

Pana in prezent au fost semnate un numar de 57 de contracte, urmand ca in scurt timp toate cele 2200 de proiecte sa fie contractate, dupa ce parcurg etapele de verificare administrativa si eligibilitate, evaluare si selectie.

Sursa: MCSI

Vizualizări: 74