Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

APDRP: Depunerea dosarului de finantare in ultima zi a sesiunii – risc major de nefinantare

Concluziile unei analize interne a Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) au relevat ca volumul Cererilor de Finantare depuse in ultima zi a sesiunilor de primire a proiectelor este mult mai mare fata de volumul cererilor depuse in celelalte zile din perioada de desfasurare a sesiunii. Cei mai dezavantajati sunt solicitantii, acestia riscand sa piarda finantarea europeana nerambursabila.

Conform procedurilor de lucru ale APDRP, un beneficiar al carui proiect este evaluat ca neconform poate reveni cu dosarul refacut in cadrul aceleiasi sesiuni de primire a proiectelor. Trebuie avut in vedere ca o cerere de finantare poate fi declarata neconforma si redepusa de maximum doua ori in cadrul aceleiasi licitatii de proiecte.

Pentru a elimina riscul ca Cererea de Finantare sa nu poata fi depusa, sau, dupa caz, redepusa, APDRP sfatuieste solicitantii sa evite depunerea Cererilor de Finantare in ultima zi a sesiunii. In aceasta situatie, redepunerea dosarului, dupa corectarea unor documente sau altor erori de fond, imputabile solicitantului, nu mai este posibila pentru sesiunea in curs.

Astfel, numarul mare de dosare depuse in ultima zi duce la intarzieri inevitabile produse de intarzierea efectuarii conformitatii dosarelor de finantare de catre personalul APDRP, cu consecinte evidente asupra termenelor de emitere a rapoartelor de selectie.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 102