Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

22 de milioane de euro investiti in micile afaceri din Regiunea Centru

Contractarea a patru noi cereri de finantare nerambursabila pentru patru microintreprinderi a ridicat numarul total al microintreprinderilor din Regiunea Centru ce au primit finantare nerambursabila, la 201.

Pana in sfarsitul lunii mai 2012, ADR Centru a contractat 22,05 milioane euro fonduri nerambursabile Regio pentru dezvoltarea microintreprinderilor din cele sase judete ale Regiunii Centru. Fondurile sunt alocate din bugetul aferent DMI 4.3 "Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor", din cadrul POR.

Aceste fonduri sunt destinate lucrarilor de modernizare, reabilitare, constructie sau dotare pensiuni turistice, clinici si cabinete medicale, centre de fitness, baze sportive, service-uri auto, hale de productie, depozite, dar si alte tipuri de activitati desfasurate de microintreprinderile din Regiunea Centru. Bugetul alocat acestui domeniu pe perioada 2007-2013, la nivelul Regiunii Centru, este de 24,39 milioane euro. Pe parcursul celor doua sesiuni de depunere de proiecte lansate la nivel regional, in anul 2008 si in anul 2009, au fost depuse pe acest domeniu un numar de 668 proiecte ce au solicitat spre finantare nerambursabila suma de 73,25 milioane euro. Din totalul celor 201 de proiecte contractate pe acest domeniu, un numar de 96 de microintreprinderi si-au finalizat proiectele, iar o parte din microintreprinderi si-au continuat procesul de modernizare depunand noi cereri de finantare pentru dotarea cu echipamente sau extinderea sediilor si a activitatilor.

„Domeniul destinat finantarii microintreprinderilor este unul dintre cele mai solicitate domenii de finantare nerambursabila de la nivelul Regiunii Centru. Inca mai suna persoane interesate, sa intrebe cand se va relansa domeniul spre a putea depune proiecte. Acest fapt demonstreaza nevoia acuta de fonduri a firmelor. Din pacate, trebuie sa- informam reprezentantii firmelor ca fondurile nerambursabile alocate pentru firmele mici din Regiunea Centru sunt solicitate integral de cererile de finantare, prin proiectele deja depuse, care au trecut etapele de evaluare. Prin proiectele contractate si cele ce se afla in diferite etape de evaluare sau in precontractare se solicita aproape 30 milioane euro. Pentru Regiunea Centru, prin finantarea microintreprinderilor, vom obtine peste 700 locuri de munca, in firme stabile ce fac fata provocarilor economice si vor sustine cresterea nivelului de dezvoltare al regiunii”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru. 

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 103