Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Leonard Orban: „La sfarsitul lui 2011 aveam mii de cereri de rambursare intarziate. In prezent mai sunt doar cateva sute”

„Daca la sfarsitul anului trecut, tara noastra avea cateva mii de cereri de rambursare intarziate, in prezent mai sunt doar cateva sute de astfel de cereri”, a precizat ieri, 30 mai 2012, ministrul Afacerilor Europene, domnul Leonard Orban, in deschiderea lucrarilor Conferintei „Fondurile europene - O sansa a economiei noastre”, organizate de ziarul Bursa, cu sprijinul www.fonduri-structurale.ro – Structural Consulting™ Group, in calitate de partener media.

Acesta si-a exprimat speranta ca, in scurt timp, sa nu mai existe cereri de rambursare intarziate, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa fie aplicate o serie de masuri care sa contribuie la simplificarea procesarii cererilor de rambursare, atat din punctul de vedere al structurilor care gestioneaza fondurile, cat si din cel al beneficiarilor.

Tara noastra va trebui sa dovedeasca faptul ca are capacitatea de a asigura o functionare solida a sistemului de management si control, a spus domnul Orban in cadrul Conferintei, adaugand ca "este nevoie sa continuam eforturile, sa respectam si sa indeplinim integral angajamentele pe care ni le-am asumat".

In ceea ce priveste situatia fondurilor pe POSDRU, ministrul de resort a precizat ca se fac eforturi pentru adoptarea unor masuri care sa conduca la remedierea problemelor in termen optim.

Grupul de Presa Bursa considera dezbaterile pe tema absorbtiei fondurilor europene absolut necesare, in aceasta perioada de turbulente, continuand, astfel, seria de conferinte anuale pe tema finantarilor europene, care a ajuns deja la a patra editie.

Conferinta s-a adresat tuturor companiilor eligibile pentru a obtine finantare europeana, companiilor de consultanta, autoritatilor publice centrale si locale, bancilor si institutiilor financiare.

Absorbtia fondurilor europene reprezinta prioritatea zero a Guvernului de ani de zile, insa performanta economiei noastre nu este una tocmai de laudat. Efectiv, am atras numai 7% din sumele pe care ni le-a destinat Uniunea Europeana (19,2 miliarde euro, in perioada 2007-2013, bani disponibili pana cel tarziu in 2015).

In cadrul conferintei, principalele subiecte abordate au fost progresele si problemele latente in procesul de absorbtie; solutii pentru imbunatatirea atragerii fondurilor europene; monitorizarea si controlul procesului absorbtiei fondurilor europene; ofertele bancilor pentru finantari europene/ Studii de caz: Finantari de succes.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe website-ul: http://www.bursa.ro/finantare-europeana-2012/.

Vizualizări: 99