Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Interes crescut al tinerilor fermieri pentru accesarea fondurilor europene

Marti, 29 mai 2012, APDRP a publicat raportul de evaluare a proiectelor depuse in cadrul sesiunii desfasurate in perioada 28 noiembrie 2011 – 13 ianuarie 2012 pentru Masura 112 – „Instalarea tinerilor fermieri”.

Din cele 3.865 de cereri de finantare depuse, 2.797 de proiecte au fost declarate ca fiind eligibile, avand o valoare totala nerambursabila de 98.965.380 euro. 587 de proiecte, in valoare totala de 20 milioane de euro, au fost respinse, iar 481 de proiecte au fost retrase inainte de finalizarea evaluarii.

Numarul mare de proiecte depuse indica un interes crescut pentru infiintarea si modernizarea exploatatiilor agricole, atat a celor zootehnice, cat si a celor mixte, precum si pentru investitiile in apicultura. Intrucat alocarea pentru aceasta sesiune de primire a proiectelor este de doar 50 de milioane de euro, valoarea proiectelor eligibile depaseste de aproape doua ori suma disponibila, finantarea fiind acordata in functie de punctajele obtinute de fiecare proiect in parte.

Tinerii fermieri care au depus cereri de finantare pentru solicitarea fondurilor europene nerambursabile acordate prin PNDR au dreptul de a contesta decizia privind evaluarea propriului proiect. Contestatiile se pot depune la oficiile judetene ale APDRP, in termen de 5 zile lucratoare de la primirea notificarii, dar nu mai mult de 12 zile lucratoare de la publicarea, pe site-ul APDRP, a Raportului de Evaluare.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 77