Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi fonduri Regio pentru modernizarea infrastructurii sociale din judetul Arges

Marti, 15 mai 2012, ADR Sud Muntenia a semnat un nou contract de finantare in cadrul Axei 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, DMI 3.2 „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”. Beneficiarul finantarii este Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arges, care a primit fonduri nerambursabile Regio pentru proiectul „Modernizarea Centrului de zi din cadrul Complexului de tip familial Valea Mare Stefanesti”.

Valoarea totala a contractului de finantare este de 1.170.661,72 lei, din care valoarea totala eligibila este de 899.076 de lei (fonduri nerambursabile FEDR: 764.214,60 lei; valoare nerambursabila din bugetul national: 116.879,88 lei; cofinantare beneficiar: 17.981,52 lei).

Proiectul vizeaza imbunatatirea calitatii serviciilor sociale din orasul Stefanesti, prin reabilitarea si modernizarea Centrului de zi din cadrul Centrului de tip familial Valea Mare, fapt ce va avea ca rezultat diversificarea serviciilor sociale, precum si un acces crescut si egal al copiilor cu dizabilitati la aceste servicii.

Perioada de derulare a contractului de finantare este de 20 de luni, interval de timp in care vor fi executate lucrari de reabilitare, modernizare si echipare a Centrului de zi, in vederea imbunatatirii caracteristicilor cladirii si acordarii unor servicii sociale optime in domeniu, atat pentru copii cu dizabilitati, cat si pentru alti potentiali beneficiari din comunitate. Astfel, Centrul de zi, cu o capacitate de 24 de locuri, ce functioneaza intr-o cladire veche, improprie cu grave probleme legate de infrastructura, va deveni unul modern, conform standardelor europene si dotat cu echipamente specifice, adecvat furnizarii unor servicii sociale de calitate.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 86