Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Strada 9 Mai din Sibiu intra in lucrari de modernizare, finantate prin POR

Cel de-al saselea proiect cuprins in PIDU al municipiului Sibiu, a fost contractat ieri, 16.05.2012, la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Contractul de finantare nerambursabila semnat de catre reprezentanta Primariei municipiului Sibiu si al ADR Centru, asigura fondurile necesare reabilitarii si modernizarii strazii 9 Mai din municipiul Sibiu. Proiectul „Modernizare strada 9 Mai” cu o valoare totala de 7,28 milioane lei este finantat din fondurile Regio, gestionate la nivelul Regiunii Centru de catre ADR Centru. 
 
Proiectul ce se va derula pe o perioada de 23 luni, are o valoare totala de 7,28 milioane lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 5,45 milioane lei. Fondurile sunt solicitate pentru imbunatatirea infrastructurii urbane si a serviciilor urbane in Orasul de jos din municipiul Sibiu. Pe parcursul perioadei de implementare a proiectului se vor realiza lucrari de asfaltare pe o suprafata de 1900 mp, de reabilitare si extindere a parcarilor si a racordurilor pe o suprafata de 3700 mp. Vor fi reabilitati, extinsi si modernizati 260 m de spatiu verde, peste 2500 mp de trotuare, 17 stalpi pentru iluminat public si reteaua de apa si canalizare. Intersectia dintre strada 9 Mai si strada Dragonilor, pe o suprafata de peste 600 mp, va fi amenajata si integrata in ansamblul arhitectural al zonei.
 
“Planul Integrat de Dezvoltare Urbana al municipiului Sibiu include opt proiecte individuale ce au ca obiectiv sustinerea dezvoltarii economice si social a orasului. Prin aceste sase proiecte contractate pana in prezent, din planul integrat al municipiului Sibiu, s-au alocat ca finantare nerambursabila circa 17 milioane de lei. Aceste proiecte se alatura celorlalte proiecte derulate la nivelului orasului si al judetului, finantate cu fonduri Regio, ce prevad reabilitarea ambulatoriilor a 2 spitale din Sibiu, 3 drumuri judetene, 2 unitati de invatamant, dar si alte proiecte de restaurare a unor cetati si obietive turistice, sau de finantare  a structurilor de afaceri. Prin aceste fonduri investite se sustine dezvoltarea municipiului, a judetului si in acelasi timp si a Regiunii Centru”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Celelalte 5 proiecte cuprinse in PIDU si aflate in curs de implementare vizeaza modernizarea Centrului de recuperare si reabilitare pentru copiii cu handicap, modernizarea Piatetei Targu Pestelui, precum si a strazilor Faurului,  Turnului si a strazii Ocnei.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 89