Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finantare Regio pentru alte doua proiecte din cadrul Polului de Crestere Ploiesti

In data de 7 mai 2012, directorul ADR Sud Muntenia a semnat doua noi contracte de finantare in cadrul Axei 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere”, DMI 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, Sub-domeniul „Poli de crestere”. Beneficiarul finantarilor nerambursabile din fonduri Regio este Unitatea administrativ teritoriala judetul Prahova, care primeste asistenta financiara pentru doua proiecte:

,,Centrul de afaceri multifunctional Lumina Verde Ploiesti, judetul Prahova” care o valoare totala de 40.450.278,35 lei din care: valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este de 11.987.653,68 lei, cofinantarea eligibila a beneficiarului este de 14.619.089,86 lei iar valoarea TVA-ului aferent cheltuielilor eligibile este de 7.017.163,13 lei. Contractul de finantare se va implementa pe durata de 27 de luni, perioada de timp in care va fi realizat un centru de afaceri multifunctional. Potrivit indicatorilor stabiliti prin proiect, la finalizarea acestuia vor putea functiona in noua structura de afaceri peste 20 de IMM-uri si vor fi create 48 de locuri de munca.

Cel de-al doilea contract de finantare semnat este ,,Reabilitarea/modernizarea si echiparea specifica a Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Persoane Adulte cu Handicap, comuna Aricestii Rahtivani (sat Nedelea)” care are o valoare totala de 10.489.428,75 lei din care: valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este de 6.747.499,18, cofinantarea eligibila a beneficiarului este de 167.952,69 lei iar valoarea TVA-ului aferent cheltuielilor eligibile este de 1.995.724,03 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 21 de luni, interval de timp in care spatiului in care functioneaza Centrul va fi reabilitat si modernizat cu sprijinul fondurilor Regio. Astfel, proiectul va contribui la imbunatatirea serviciilor de asistenta destinate celor 131 de rezidenti.

„In regiunea Sud Muntenia, polul de crestere este municipiul Ploiesti (potrivit HG nr.998/2008) si arealul de influenta al acestuia (Boldesti – Scaieni, Plopeni, Baicoi, Aricestii – Rahtivani, Targsorul Vechi, Brazi, Barcanesti, Berceni, Bucov, Valea Calugareasca, Paulesti, Blejoi, Dumbravesti). Contractele de finantare semnate astazi fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare se incadreaza in categoriile de operatiuni dezvoltarea durabila a mediului de afaceri si reabilitarea infrastructurii sociale”, a declarat Liviu Musat, directorul ADR Sud Muntenia.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 109