Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MDRT face bilantul ultimelor trei luni de activitate: rata de absorbtie a fondurilor accesate prin POR-Regio a crescut cu 2,5%

Sambata, 5 mai, MDRT a prezentat in cadrul unei conferinte de presa bilantul activitatilor derulate in perioada 9 februarie-5 mai 2012, pe perioada celor 87 de zile de mandat ale ministrului Cristian Petrescu.

In perioada februarie – aprilie 2012 s-au efectuat plati catre beneficiari in valoare de 469 milioane de lei si au fost semnate 175 de contracte pentru proiecte finantate prin POR, in valoare totala de 1,14 miliarde de lei. Rata de absorbtie a fondurilor europene accesate prin POR – Regio s-a imbunatatit cu aproape 2,5%, ajungand la 13,96% la sfarsitul lunii aprilie – ceea ce face ca POR sa fie, in prezent, programul operational cu cea mai mare rata de absorbtie.

In aceeasi perioada au fost finalizate, prin programele ANL, 134 de apartamente, alte 662 de apartamente urmand a fi receptionate in lunile mai – iunie 2012. Totodata, la sfarsitul lunii aprilie, MDRT a transmis Comisiei noua versiune imbunatatita a Schemei de eficienta energetica pentru cladirile de locuit, prin care sa se poata accesa fonduri europene pentru realizarea de lucrari de reabilitare termica.

In ceea ce priveste investitiile in infrastructura, s-au contractat 356 de lucrari de reabilitare si modernizare de drumuri, iar alte 427 de lucrari de alimentare cu apa si 27 de lucrari la sisteme de canalizare si epurare a apelor uzate sunt in executie in intreaga tara. De asemenea, aproximativ 30 de statiuni si localitati turistice beneficiaza de proiecte de investitii finantate din fonduri de la bugetul national, la acestea adaugandu-se alte zeci de localitati unde se deruleaza proiecte finantate din fonduri europene. Rezultatele acestor investitii s-au concretizat in cresterea numarului de turisti, primul trimestru al anului 2012 continuand trendul ascendent al ultimelor 15 luni in privinta sosirilor de turisti romani si straini.

„Este o munca incredibila. M-am angajat, la inceputul mandatului, sa creez locuri de munca, sa dezvolt cat mai mult, prin proiectele pe care le semnez, conditiile de viata ale cat mai multor comunitati locale si sa-mi aduc contributia la imbunatatirea ratei de absorbtie a fondurilor europene. Ministerul si institutiile pe care le coordoneaza deruleaza direct sau  finanteaza mii de lucrari in intreaga tara, ceea ce inseamna locuri de munca, pe de o parte, si cresterea nivelului de trai al locuitorilor acelor comunitati, pe de alta parte“, a declarat ministrul Cristian Petrescu.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 78