Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

China propune Romaniei un mecanism de finantare pentru proiecte dezvoltate in parteneriat

Mihai-Razvan Ungureanu si Wen Jiabao, prim-ministru al Republicii Populare Chineze au avut o intrevedere joi, 26 aprilie 2012.

Discutiile au fost axate pe oportunitatile economice pe care le pot fructifica cele doua tari. Partea romana a venit cu o lista care cuprinde atat propuneri concrete pentru partea chineza, cat si directii strategice de investitie. Partea chineza s-a arata interesata in a analiza aceste propuneri si a le impartasi ulterior departamentelor speciale.

"Exista o propunere agreata prin care partea chineza sa vina cu un mecanism de finantare pentru diverse proiecte in parteneriat romano-chinez. Este un pas important in dezvoltarea relatiilor economice reciproce", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului.

De asemenea, se spera imbunatatirea relatiilor comerciale, de echilibrare a balantei comerciale, si, in acelasi timp, dezvoltarea relatiilor turistice – culturale, noi oportunitati de studii pentru romani in China si deschiderea pietei romanesti pentru tot ce inseamna investitii chineze.

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 80