Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvernul a aprobat redimensionarea Programului national de dezvoltare a infrastructurii

Guvernul a aprobat in sedinta din 24 aprilie 2012, Ordonanta de urgenta pentru reglementarea unor masuri financiare cu privire la PNDI in vederea respectarii angajamentelor asumate de Guvernul Romaniei cu FMI, CE si Banca Mondiala.

Redimensionarea PNDI a devenit o necesitate in conditiile constrangerilor bugetare menite sa asigure echilibrul si stabilitatea economico – financiara.

Incepand cu data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta, sub sanctiunea nulitatii absolute, nu vor mai putea fi incheiate contracte cu executantii de lucrari, prestatorii de servicii si furnizorii, finantate in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.105/2010 pentru aprobarea Programului national de dezvoltare a infrastructurii, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 15/2011, cu completarile ulterioare.

Exceptie fac pachetele de lucrari/servicii pentru care rezultatul procedurii de achizitie publica a fost comunicat anterior datei de intrare in vigoare a ordonantei de urgenta aprobata astazi de Guvern.

Pentru proiectul prioritar 10.000 km. drumuri judetene si de interes local, gestionat de MDRT in cadrul PNDI, au fost incheiate, pana in prezent, patru contracte de lucrari in valoare de 2.939.757.614,02 lei (inclusiv TVA), pentru judetele Arad, Bihor, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Maramures, Bistrita Nasaud, Buzau si Vrancea si au fost atribuite, urmand sa fie semnate, alte patru contracte de lucrari in valoare 1.270.110.803,33 lei (inclusiv TVA), pentru urmatoarele judete: Arges, Brasov, Dambovita si Teleorman.

Prin proiectul de act normativ se vor diminua, la proxima rectificare bugetara, creditele de angajament aferente Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii cu suma de cca. 15,9 miliarde lei, avand impact corespunzator si asupra creditelor bugetare pana in anul 2020.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 104