Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost inaugurat la Campina pasajul rutier care face legatura cu DN 1

Cristian Petrescu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a participat ieri, 11 aprilie, la Campina (judetul Prahova), la inaugurarea pasajului rutier care face legatura cu DN 1, construit in cadrul unui proiect finantat prin Programul Operational Regional.

Proiectul Modernizare Calea Daciei a vizat decongestionarea traficului si imbunatatirea accesului inspre si dinspre municipiul Campina si modernizarea Caii Daciei. De aceasta investitie beneficiaza atat populatia aflata in tranzit rutier, cat si populatia municipiului Campina, comerciantii si transportatorii din zona. De asemenea, odata cu inaugurarea pasajului, timpul de asteptare in trafic se va reduce de 18 ori (de la 8,9 minute la 29 secunde), iar viteza de deplasare va creste de la 30 la 90 km/h.

Pasajul rutier suprateran are o lungime de 880 de metri pe sensul Campina – Bucuresti si de 840 de metri pe sensul Bucuresti – Campina.

Proiectul s-a derulat pe durata a 30 de luni si are o valoare totala de 26.534.687,59 de lei, din care 20.308.570,08 lei reprezinta valoarea finantarii nerambursabile din fonduri europene.

Importanta acestei investitii consta in primul rand in utilitatea ei. Odata cu inaugurarea de astazi, se va rezolva problema cozilor de la iesirea din Campina pe DN 1 spre Bucuresti, care se intindeau pe cativa kilometri. Acum masinile au un timp estimat de asteptare de jumatate de minut, fata de aproape 10 de minute cat era pana in prezent. Acest proiect de dezvoltare regionala contribuie la o crestere reala a calitatii vietii cetatenilor”, a declarat ministrul Cristian Petrescu.

 

Sursa: MDRT 

Vizualizări: 147