Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiecte europene pentru modernizarea statiunii Poiana Brasov si a orasului Rasnov

Cristian Petrescu, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a semnat pe 3 aprilie, la Brasov si Rasnov, doua contracte in valoare totala de 62,7 milioane de lei, incluse in Planul Integrat de Dezvoltare al polului de crestere Brasov, finantat in cadrul POR.

Proiectul „Amenajare zona turistica Poiana Brasov – amenajare spatii agrement si divertisment” are o durata de implementare de 24 de luni si o valoare totala de 44.485.829,65 de lei, din care finantarea nerambursabila este de 17.149.670,75 de lei. Proiectul vizeaza imbunatatirea si diversificarea serviciilor turistice de agrement din Municipiul Brasov, prin crearea unui complex destinat activitatilor de agrement si divertisment in statiunea turistica Poiana Brasov, crearea de noi locuri de munca pentru deservirea complexului pentru activitati de agrement si divertisment creat in statiunea turistica Poiana Brasov si valorificarea resurselor naturale din statiune, in scopul cresterii atractivitatii pentru turismul practicat in zona Brasov.

“Proiectul integrat de reactualizare si modernizare urbana – Centrul istoric Rasnov” are o durata de implementare de 24 de luni si o valoare totala de 18.249.765,15 de lei, din care 14.360.808,72 lei reprezinta finantare nerambursabila. Proiectul are ca scop amenajarea Pietei Unirii ca zona pietonala, construirea unui pasaj subteran sub actuala piata, construirea unei parcari subterane (pe 2 niveluri, cu o capacitate de 100 de locuri), amenajarea unui spatiu destinat organizarii de evenimente publice, amenajarea spatiilor verzi, precum si refacerea iluminatului public.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 173