Subiectul anterior :: Subiectul următor |
Autor |
Mesaj |
dana_d Solicitant
Data înscrierii: 11/Ian/2007 Mesaje: 7
|
Trimis: Dum Iul 15, 2007 4:28 am Titlul subiectului: consultanta - cheltuiala eligibila? |
|
|
Va rog sa imi spuneti daca pot incheia contract cu o firma de consultanta inainte de primirea "undei verde" pentru obtinerea fondurilor, tinand cont ca va fi vorba de o suma mare (posibil peste 50.000 E). Este eligibila cheltuiala facuta inainte de obtinerea avizului favorabil? Pot semna linistita contractul cu ei si sa imi recuperez banii dupa aceea?
Multumesc. |
|
Sus |
|
 |
adi_c Dr. Honoris Causa
Data înscrierii: 09/Ian/2007 Mesaje: 1020 Locație: Petrosani
|
Trimis: Dum Iul 15, 2007 10:07 am Titlul subiectului: |
|
|
Legat de eligibilitatea cheltuielilor facute inainte de semnarea contractului de finantare, vezi mai multe detalii aici: http://www.fonduri-structurale.ro/article.php?article_id=2202
Dar cu firma de consultanta, simpla semnare a unui contract de colaborare nu are cu ce sa influenteze derularea ulterioara a unei interventii finantate din fondurile UE. Pe de alta parte daca, consultantul iti cere bani inainte de a avea acordul de finantare semnat, hmm... nu fac comentarii rautacioase ca-mi sar consultantii de pe forum in cap... |
|
Sus |
|
 |
ebi Senior
Data înscrierii: 11/Ian/2007 Mesaje: 398 Locație: Cluj-Napoca
|
Trimis: Lun Iul 16, 2007 12:57 am Titlul subiectului: |
|
|
Aici este o problem?? pentru firmele private. Ori ce fel de cheltuial?? este decontabil?? numai dac?? se respect?? procedurile legale de achizi??ie. Dac?? valoarea seviciilor ce urmeaz?? a fi achizi??ionate dep??Ă?eĂ?te 5 000 de euro, furnizorul trebuie selectat prin SEAP (vezi OUG.34/2006). Ori firmele private nu au acces la SEAP at?Âźt timp c??t nu au semnat un contract cu autoritatea contractant?? desemnat?? pentru programul respectiv. ?Ćœn cazul de fa???? serviciile cost?? peste 50 000 euro Ă?i deci nu vor putea fi decontate dac?? au fost f??cute ?Âźnaintea de semnarea contractului cu autoritatea contractant?? (asta este situa??ia deocamdat??...dar cred c?? va fi g??sit?? o solu??ie, lucru posibil doar prin reglement??ri legale suplimentare). Oricum, solu??ia va fi explicitat?? ?Âźn ghiduri. Cel mai probabil c?? se va aplica, dup?? caz, regula de la SAPARD (prezentarea a minim 3 oferte dac?? valoarea serviciilor a fost mai mare de 10 000 euro) Ă?i se va face o verificare a corel??rii cu pre??uri de referin????. |
|
Sus |
|
 |
adi_c Dr. Honoris Causa
|
Trimis: Lun Iul 16, 2007 10:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Este in lucru si un act normativ care va modifica OG 34, sa vedem din ce vor consta aceste modificari. |
|
Sus |
|
 |
geo_t Expert
Data înscrierii: 11/Ian/2007 Mesaje: 712 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mar Iul 17, 2007 8:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu stiu frate cum se gandesc "astia" in ultima clipa la schimbari... Sa sti ca asta a fost si problema SAPARD-ului (da, stiu, te ia cu calduri!!!!) ca regulile se schimbau din mers. Abai se obisnuieste omul ca mai fac o modificare a modificarii, revin la forma initiala, iar modifica... Te ia si cu nervi! |
|
Sus |
|
 |
adi_c Dr. Honoris Causa
|
Trimis: Joi Iul 19, 2007 8:50 am Titlul subiectului: |
|
|
Ca sa nu mai vorbim de Ordonanta 7 / 2006 ... |
|
Sus |
|
 |
geo_t Expert
|
Trimis: Vin Iul 20, 2007 1:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
ordonanta 7 n-a mers prea rau... Doar au fost mai lenesi cu informatia...de! ca la Romania... |
|
Sus |
|
 |
adi_c Dr. Honoris Causa
|
Trimis: Vin Iul 20, 2007 10:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ai cumva vreo lista cu proiectele acceptate spre finantare???
Eu am un proiect depus, in decembrie am obtinut bani pentru asistenta tehnica, dar in ultima vreme vad ca e liniste totala... Cel putin pe siteul cancelariei primului minstru nu a mai aparut niciio informatie legata de acest proiect de multa vreme... |
|
Sus |
|
 |
geo_t Expert
|
|
Sus |
|
 |
ABM Solicitant
Data înscrierii: 03/Sep/2007 Mesaje: 11 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Vin Sep 14, 2007 6:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
geo_t a scris: |
nu stiu frate cum se gandesc "astia" in ultima clipa la schimbari... Sa sti ca asta a fost si problema SAPARD-ului (da, stiu, te ia cu calduri!!!!) ca regulile se schimbau din mers. Abai se obisnuieste omul ca mai fac o modificare a modificarii, revin la forma initiala, iar modifica... Te ia si cu nervi! |
DE ACORD ... le schimbau de nu aveau aer... aste e ROmania ...eu sunt de parere ca cel ptz in primul an de FS va fi HAOS...tine-ti aproape rudotelul si alte pain killer-e ...  _________________ Be cool and patient ... the life is too short. |
|
Sus |
|
 |
|