Ca utilizator al acestui forum va rugam sa consultati cu atentie regulamentul de utilizare. Construirea unei comunitati profesionale si, în primul rand, bunul simt în mesajele postate trebuie sa fie principalele repere ale acestui forum.
Data înscrierii: 11/Ian/2007 Mesaje: 3 Locație: Toplita
Trimis: Joi Sep 06, 2007 10:26 am Titlul subiectului: Finantare drum de acces
Numele meu este Stoian Adrian si sunt preot la Manastirea Doamnei, din localitatea Toplita, judetul Harghita. De la drumul judetean pana la poarta manastirii, ne confruntam cu 1 km de drum greu accesibil si incercam si pe aceasta cale sa cautam un sprijin pentru a facilita prezenta credinciosilor la sfanta noastra manastire(vrem sa asfaltam drumul). Manastirea se afla in cartierul Moglanesti al orasului Toplita, cartier in care sunt in jur de 100 case, iar acesti oameni au probleme cu energia electrica si o data cu intrarea Romaniei in UE a fost desfiintata laptaria pentru ca nu corespundea normelor de igiena cerute.
Personal vorbind dorinta noastra este ca sa facem posibil drumul spre manastire, dar nu ramanem indiferenti nici problemelor credinciosilor care locuiesc nu departe de manastire.
De curand intr-o emisune televizata cineva se exprima ca acum prin aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si bisericile pot avea acces la diferite proiecte de finantare. Va rog sa-mi oferiti posibilitatile pentru a intra in contact cu institutile care ne pot fi utile. Manastirea a fost construita in anul 1658 si este inregistrata ca monument istoric(Cod LMI 2004: HR-II-m-A-12990).
Cu respect, astept raspunsul dumneavoastra!
pr. Stoian Adrian
nr. tel. 0748572247
Ultima modificare efectuată de către Adiks la Mar Ian 22, 2008 11:27 am, modificat de 1 dată în total
Data înscrierii: 09/Ian/2007 Mesaje: 1020 Locație: Petrosani
Trimis: Joi Sep 06, 2007 5:46 pm Titlul subiectului:
Bisericile, indiferent carei religie apartin nu au acces nici la finantarile UE nici la programele Bancii Mondiale.
Legat de drumul de acces, va poate ajuta primaria. Daca zona respectiva este cumva declarata zona rurala, atunci prin fondurile pentru agricultura, Primaria poate face o cerere de finantare pentru acest poriect, iar lucrarea ii va fi decontata 100%. Daca zona respectiva este urbana, atunci tot prin Primarie, doar ca procentul de decontare va fi 98%,
Data înscrierii: 11/Ian/2007 Mesaje: 398 Locație: Cluj-Napoca
Trimis: Vin Oct 12, 2007 8:22 pm Titlul subiectului:
Bisericile/m??n??stirile pot accesa fonduri pentru dezvoltarea serviciilor sociale. De asemenea, pentru silvicultur?? de ex., dac?? s?Âźnt proprietare de p??duri. ?Ćœn cazul de fa???? ?Âźns??, dac?? drumul este public, numai consiliul local/prim??ria poate accesa fonduri. Programul este deja lansat. Dar se va Ă?i termina foarte cur?Âźnd.
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum