Forum www.fonduri-structurale.ro

 
Ca utilizator al acestui forum va rugam sa consultati cu atentie regulamentul de utilizare. Construirea unei comunitati profesionale si, în primul rand, bunul simt în mesajele postate trebuie sa fie principalele repere ale acestui forum.
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare Regulament

FEP

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum www.fonduri-structurale.ro -> ACVACULTURA SI PESCUIT
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
cactus
Solicitant


Data înscrierii: 11/Ian/2007
Mesaje: 15

MesajTrimis: Joi Ian 14, 2010 4:11 pm    Titlul subiectului: FEP Răspunde cu citat (quote)

Buna ziua,
postez pe site-ul acesta in speranta gasirii unui raspuns la intrebarea: "Ce presupune un proiect pilot in domeniul pisciculturi(partea de acvacultura ma intereseaza)care sa poata fi aceptat la finantare de 100%?".Poate fi infiintarea unei statii de reproducere si crestere in sistem supraintensiv a unur specii de pesti cu o valoare economica ridicata?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
luci19692000
Solicitant


Data înscrierii: 01/Ian/1970
Mesaje: 8

MesajTrimis: Mar Ian 26, 2010 12:02 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In acest moment sesiunea de depunere a proiectelor pe FEP a fost suspendatĂŁ pĂąnĂŁ la o datĂŁ ce va fi publicatĂŁ ulterior. Putem spune ca in acest moment nu mai avem un ghid/ ghiduri pentru FEP dupa care sa ne putem calauzi. Proiectele depuse anul trecut nu s-au evaluat, situatia incepe sa devina roza pe FEP.
Acum sa revenim, la proiectele pilot-MÃSURA 3.5:
AceastĂŁ mĂŁsurĂŁ trebuie sĂŁ permitĂŁ sectorului de pescuit Âși de acvaculturĂŁ sĂŁ testeze viabilitatea tehnicĂŁ Âși economicĂŁ a noilor tehnologii Âși a planurilor de management. FEP va finanĂŸa patru noi tipuri de proiecte:
1. tehnologii inovative la care va fi testatĂŁ viabilitatea tehnicĂŁ Âși economicĂŁ Ăźn condiĂŸiile sectorului autohton de pescuit pentru a obĂŸine Âși rĂŁspĂąndi cunoÂștinĂŸele economice Âși tehnice ale tehnologiei testate;
2. teste fĂŁcute Ăźn cadrul planurilor de management Âși a planurilor pentru alocarea efortului de pescuit, incluzĂąnd, dacĂŁ este necesar stabilirea zonelor unde pescuitul este interzis, Ăźn scopul evaluĂŁrii consecinĂŸelor biologice Âși financiare Âși refacerea ecologicĂŁ experimentalĂŁ;
3. dezvoltarea Âși testarea de metode pentru ĂźmbunĂŁtĂŁĂŸirea selectivitĂŁĂŸii uneltelor de pescuit, reducerea capturilor accidentale Ăźn special pe fundul mĂŁrii;
4. testarea unor tehnici alternative de management al pescuitului.

Proiectele pilot finanĂŸate prin FEP pe aceasta masura trebuie sĂŁ fie cu adevĂŁrat inovative. ÎmbunĂŁtĂŁĂŸiri tehnice minore ale unor tehnologii cunoscute nu se pot califica pentru sprijin din partea FEP, conform Art. 41. Proiectele pilot trebuie sĂŁ aibĂŁ costuri Âși duratĂŁ limitatĂŁ.
Asa cum ai formulat intrebarea nu cred ca ai nici o sansa sa prinzi finantare de 100%, ar face aproape toti ca tine... Rolling Eyes chiar si daca se modifica ghidul...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cactus
Solicitant


Data înscrierii: 11/Ian/2007
Mesaje: 15

MesajTrimis: Mie Ian 27, 2010 7:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cat sunt costurile maxime admise, durata de implementare si care este organismul care decide daca proiectul"X" poate fi catalogat drept "proiect pilot"?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
luci19692000
Solicitant


Data înscrierii: 01/Ian/1970
Mesaje: 8

MesajTrimis: Vin Feb 12, 2010 1:57 pm    Titlul subiectului: declaratie de presa ministrul agriculturii antena satelor Răspunde cu citat (quote)

Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Mihail Dumitru, a declarat miercuri ca proiectele aplicate pĂąna Ăźn prezent Ăźn cadrul Programului Operational de Pescuit vor trebui refacute si redepuse, dupa ce sistemul de implementare al acestuia a fost refacut, fiind adaptat normelor europene.
"PĂąna acum am avut o problema majora legata de sistemul de implementare al programului, Ăźnsa anul trecut acest sistem a fost complet refacut, astfel ĂźncĂąt sa avem siguranta ca gestiunea acestui program se face cu respectarea regulilor de gestiune ale Comisiei Europene. (.).. Stim ca oamenii au facut investitii, au pregatit aceste proiecte, Ăźnsa proiectele vor trebui redepuse, pe aceste proceduri corecte", a explicat ministrul de resort.
Potrivit lui Dumitru, pĂąna Ăźn prezent, RomĂąnia nu a absorbit niciun ban din POP.
"Anul trecut au fost depuse 58 de proiecte, dar nu au fost efectuate plati pentru ca nu eram acreditati. Acum suntem Ăźn curs de acreditare. Etapele de acreditare pe care le mai avem de parcurs sunt foarte mici, mai dureaza maximum doua saptamĂąni si vom putea fi conformi cu cerintele CE", a spus directorul general al Directie generale pentru pescuit - Autoritate de Management pentru POP, Cristian Apostol.
Ministrul de resort a adaugat ca spera ca sistemul sa fie acreditat si pĂąna la finele acestui an sa poata fi trimise cererile de rambursare catre Comisia Europena.
"Aceasta redefinire a sistemului este functionala astazi, speram sa fie si acreditata repede, astfel ĂźncĂąt sa putem depune cererile de rambursare Comisiei Europene si sa putem cheltui banii. Vrem ca pĂąna la sfĂąrsitul anului sa avem sistemul acreditat si sa putem pune cererile de plata", a mai spus ministrul agriculturii, care a adaugat ca RomĂąnia nu a pierdut Ăźnca nici un ban alocat Programului Operational de Pescuit.
"Deocamdata nu avem nicio suma angajata care trebuie dezangajata. La sfĂąrsitul anului acesta vom avea prima perioada Ăźn care va trebui sa solicitam rambursarea pentru a nu pierde acesti bani. Deocamdata nu am pierdut nici un euro, Ăźnsa e posibil sa pierdem daca nu avem cheltuieli suficiente", a explicat Dumitru.
În cadrul Programului Operational de Pescuit pot fi depuse proiecte pentru masurile 1.3 - "Investitii la bordul navelor de pescuit si selectivitate", 1.5 - "Compensatii socio-economice-Actiunea: Achizitionarea pentru prima data a unei nave", 2.1 - "Investitii productive ün acvacultura", 2.6 - "Investitii ün procesare si comercializare".
Potrivit programului, fondurile europene vor putea fi alocate, pĂąna Ăźn 2013, pe cele cinci axe, astfel : pentru adaptarea flotei de pescuit vor putea fi acordate fonduri totale de 13,3 milioane de euro, din care 75% fonduri UE, pentru acvacultura -140 milioane de euro, pentru masuri de interes comun - 40 milioane de euro, pentru dezvoltarea durabila a zonelor pescaresti -100 milioane de euro, iar pentru asistenta tehnica -14,3 milioane de euro.
Axa acvacultura include masuri de sustinere pentru dezvoltarea de ferme de acvacultura, dezvoltarea de unitati de procesare, modernizarea pescuitului prin construirea sau modernizarea de adaposturi si ambarcatiuni, Ăźmbunatatirea calitatii produselor din pescuit prin echiparea ambarcatiunilor cu masini de gheata, crearea conditiilor specifice pentru prima vĂąnzare si dezvoltarea altor facilitati specifice ce nu exista sau nu corespund cu standardele UE.
Proiectele pentru dezvoltarea acvaculturii pot beneficia de o cofinantare de 60%, fonduri europene si de la bugetul de stat. Beneficiarii acestei masuri pot fi agentii economici, asociatiile si organizatiile de producatori sau institutiile publice. Evaluarea proiectului va tine cont de viabilitatea finaciara a solicitantului, de impactul proiectului asupra numarului de salariati, dar si de impactul asupra mediului. Prin intermediul acestei masuri, se urmareste cresterea productiei din acvacultura cu pĂąna la 80% pĂąna Ăźn 2013, precum si cresterea profitului pĂąna la 50%.
Axa asistenta tehnica urmareste cresterea capacitatii administrative, inclusiv legate de implementarea Programului Operational pentru Pescuit. În perioada 2007-2013, Romñnia primeste 230 milioane de euro din Fondul European pentru Pescuit (FEP), iar sesiunile de depunere a cererilor de finantare vor fi deschise pñna ün decembrie 2013, cu conditia ca perioada de implementare a proiectelor sa nu depaseasca sfñrsitul anului 2015.

DECI: Catelele (CNAFP si ANPA) sunt moarte si ingropate de Ministerul agriculturii. Ramane de vazut cum se va proceda cu cei care au depus proiecte pe POP si au cheltuit o gramada de bani pe acte si consultanta.
Ce vina au beneficiarii ca Ministerul Agriculturii nu si-a facut temele, dar a deschis sesiunea, a declarat conforme si eligibile proiectele si acum a constatat ca au deficiente.
Dar cred ca e cazul sa deschidem un topic nou!

sursa:http://www.antenasatelor.ro/agricultura/2664-redepunerea-proiectelor-in-programul-de-pescuit.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
luci19692000
Solicitant


Data înscrierii: 01/Ian/1970
Mesaje: 8

MesajTrimis: Sâm Ian 07, 2012 6:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Axa 3. Masura 3.5. a POP: Proiecte pilot (Evaluarea intermediara a POP-noiembrie 2011)- are 274 pagini


"Nu exista nicio actiune pilot contractata pana in noiembrie 2011.
Dincolo de neclaritatile Ghidului Masurii, legate in special de exprimari interpretabile, insuficient explicate, principala cauza a acestei situatii este existenta unor datorii la bugetul de stat semnificative ale institutiilor de cercetare]dezvoltare, care ar trebui sa constituie parteneri in astfel de proiecte."
Deci am avut dreptate acum 2 ani cand am spus ca nu exista sanse de finantare .
In general Ghidurile POP, mai ales pe Axa 2 par sa fie facute ca sa saboteze finanatarea iar evaluarile facute proiectelor depuse sunt excesiv de subiective, rupte de realitate si manuite in mod pedant.
Sa vedem care va fi reactia Comisiei europene deoarece sumele contractate pe AXA 2 au epuizat alocarea pentru fermele de acvacultura.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
luci19692000
Solicitant


Data înscrierii: 01/Ian/1970
Mesaje: 8

MesajTrimis: Vin Feb 24, 2012 11:08 pm    Titlul subiectului: un nou inceput? Răspunde cu citat (quote)

Ministrul agriculturii, Stelian Fuia, a făcut publică in 22.02.2012 demiterea directorului general al Direcției Generale – Autoritatea de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit (DG - AMPOP), Gheorghe Văcaru, și înlocuirea acestuia, pe o perioadă determinată, cu Marisanda Pîrîianu. Motivul acestei demiteri a fost explicat de ministrul agriculturii: "Am decis să înlocuim conducerea Autorității de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit (AM-POP) din Ministerul Agriculturii întrucât plățile pe acest program au fost suspendate temporar din 17 ianuarie a.c.;
Acesta a precizat că noua conducere trebuie să prezinte până pe data de 15 martie 2012 planul de eficientizare a acestei direcții și să înceapă demararea plăților pentru pescuit.
Programului Operational pentru Pescuit se pare ca nu a reusit sa absoarba niciun euro din totalul de 320 de milioane de euro reprezentand bani europeni pe care ii are la dispozitie.
"Nu ne jucam cu absorbtia fondurilor europene" a adaugat ministrul Fuia. sursa: www.zf.ro si madr.ro
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum www.fonduri-structurale.ro -> ACVACULTURA SI PESCUIT Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forumPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community