Forum www.fonduri-structurale.ro

 
Ca utilizator al acestui forum va rugam sa consultati cu atentie regulamentul de utilizare. Construirea unei comunitati profesionale si, în primul rand, bunul simt în mesajele postate trebuie sa fie principalele repere ale acestui forum.
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare Regulament

Proiectul 'CEO - Centru de excelenta in ospitalitate' lansat

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum www.fonduri-structurale.ro -> CURSURI
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
CEO
Nou venit


Data înscrierii: 01/Ian/1970
Mesaje: 1

MesajTrimis: Mie Aug 06, 2014 2:54 pm    Titlul subiectului: Proiectul 'CEO - Centru de excelenta in ospitalitate' lansat Răspunde cu citat (quote)

Proiectul "CEO - Centru de excelenta in ospitalitate"
a fost lansat oficial printr-o conferinta de deschidere
care a avut loc în data de 30 iulie 2014


SC Active Job Consulting SRL lansează, în calitate de beneficiar și în parteneriat cu: AJOFM Bihor, SC ROMCOM CAPITAL PARTNERS SRL și Asociația femeilor și familiilor din mediul rural (AFFMR), proiectul „CEO – Centru de excelență în ospitalitate", proiect cofinanțat din Fondul Social European - „Investește în oameni!”, Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013; Axa prioritară 5 “Promovarea măsurilor active de ocupare"; Domeniul major de intervenție 5.2 “Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forței de muncă". Contract de finanțare: POSDRU/135/5.2/S/126580. Valoarea totală a proiectului: 8.591.340,34 lei. Perioada de implementare: 28.03.2014 – 27.09.2015

Prezentul proiect a fost demarat ca urmare a identificării nevoii de servicii de calitate în industria ospitalității. România este o țară cu un potențial turistic uriaș, dar insuficient și neinspirat exploatat, astfel încât a rămas în urma statelor vecine Ungaria și Bulgaria din punct de vedere al serviciilor oferite. Experiența personală și profesională a Managerului de proiect în industria ospitalității, dobândită ca urmare a celor peste 4 ani petrecuți în afara țării, a conturat un vis - acela de a crea și în România un Centru de Excelență în Ospitalitate în care resursa umană pregătită să se ridice la standarde internaționale. Materializarea acestui vis a devenit posibilă aplicând la o finanțare oferită prin POSDRU destinată resurselor umane din mediul rural, mediu cu mare potențial turistic în țara noastră. Ulterior implementării prezentului proiect, centrul creat își va lărgi continuu paleta de cursuri și servicii oferite.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea resursei umane din mediul rural, prin calificarea/recalificarea, specializarea și perfecționarea, pe baza unor programe specifice, a unui număr de 1000 de persoane din mediul rural, din 5 regiuni de dezvoltare ale României (Nord-Vest, Vest, Centru, Nord-Est, Sud-Muntenia), urmărind facilitarea accesului acestora la ocupare în activități non-agricole, cu accent pe industria ospitalității.

Obiectivele specifice ale prezentului proiect:
1. Creșterea gradului de incluziune socială a persoanelor din mediul rural prin organizarea unei campanii de informare, conștientizare și motivare a unui număr de 1000 de persoane din cele 5 regiuni de dezvoltare, dintre care minim jumătate vor fi femei.
2. Creșterea nivelului de pregătire profesională a resursei umane din mediul rural și a gradului de ocupabilitate prin furnizarea de programe integrate (orientare, consiliere și formare) pentru 700 de persoane din mediul rural din cele 5 regiuni de dezvoltare - șomeri tineri, șomeri de lungă durată, alte tipuri de șomeri, persoane în căutarea unui loc de muncă.
3. Dezvoltarea competențelor antreprenoriale pentru un număr de 75 de persoane din mediul rural din cele 5 regiuni (șomeri tineri, șomeri de lungă durată, alte tipuri de șomeri, persoane în căutarea unui loc de muncă, angajați), prin asigurarea de suport, consiliere, instruire și sprijin în domeniul inițierii de afaceri în industria ospitalității.
4. Dezvoltarea competențelor manageriale pentru un număr de 50 manageri din zona rurală din cele 5 regiuni, prin participarea la două cursuri de perfecționare – Manager Resurse Umane și Competențe sociale și civice.
5. Creșterea gradului de ocupabilitate prin plasarea la locuri de muncă, existente sau nou create, a unui număr de 100 de persoane, selectate pe parcursul procesului de formare.

Programele de formare livrate în cadrul acestui proiect vor fi:
 5142.1.1 Cameristă – nivel 1
 5123.2.1.Ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație – nivel 2
 5122.2.1 Bucătar – nivel 2
 5121.2.4 Administrator pensiune turistică – nivel 2
 3415.3.4 Tehnician activităti de agroturism montan – nivel 3
 Barman - preparator – curs de specializare
 Sef de sală restaurant – curs de specializare
 Bucătar sef – curs de specializare
 Competențe antreprenoriale în turism și agro-turism – curs de perfectionare
 Instructor/preparator de formare – curs de perfectionare
 Manager Resurse Umane – curs de perfectionare
 Competente sociale si civice – curs de perfectionare
 Relații cu clienții.
 Limba Engleza pentru turism.
 Competențe informatice pentru turism.

Toate activitățile derulate în cadrul proiectului sunt suportate din bugetul acestuia astfel încât grupul țintă al proiectului va beneficia de programele integrate și de mediere pe piata muncii în mod GRATUIT. Cei care doresc să afle mai multe informații, se pot adresa Managerului de proiect – Luminița Popa sau Responsabilului de formare - Nicoleta Sotoc, la următoarele adrese: luminita.popa@activejob.ro, respectiv nicoleta.sotoc@activejob.ro.

Site-ul dedicat proiectului este www.centruldeospitalitate.ro. Acesta va fi finalizat până la sfârșitul lunii august. Invităm toate persoanele interesate de prezentul proiect să-l viziteze atunci.

Contact: Luminita Popa
Director General
Active Job Consulting
Tel: 0749.206.119
E-mail: luminita.popa@activejob.ro[/b]
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum www.fonduri-structurale.ro -> CURSURI Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community