Forum www.fonduri-structurale.ro

 
Ca utilizator al acestui forum va rugam sa consultati cu atentie regulamentul de utilizare. Construirea unei comunitati profesionale si, în primul rand, bunul simt în mesajele postate trebuie sa fie principalele repere ale acestui forum.
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare Regulament

Ajutor de MINIMIS conform HG 274/2013
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum www.fonduri-structurale.ro -> PROGRAME GUVERNAMENTALE
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
lauracotovanu
Nou venit


Data înscrierii: 01/Ian/1970
Mesaje: 5

MesajTrimis: Lun Iun 17, 2013 8:51 am    Titlul subiectului: Ajutor de MINIMIS conform HG 274/2013 Răspunde cu citat (quote)

Buna dimineata! Va rog frumos, imi puteti spune pentru proiectele care se vor depune la MF conform HG 274/2013, exista undeva un formular pentru proiectiile financiare, si implicit pentru calculul indicatorilor mentionati in ghidul solicitantului?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
O zi buna!
Laura
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
MihaiPatrascu
Site Admin


Data înscrierii: 13/Iul/2009
Mesaje: 544
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Iun 17, 2013 12:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pana acum nu exista.

Dar nu este ceva dificil pentru un consultant ca sa elaboreze aceste proiectii / previziuni.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
lauracotovanu
Nou venit


Data înscrierii: 01/Ian/1970
Mesaje: 5

MesajTrimis: Lun Iun 17, 2013 1:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Din pacate nu avem un consultant, si trebuie sa ni le facem singuri. Multumesc pentru raspuns!
Numai bine!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
MihaiPatrascu
Site Admin


Data înscrierii: 13/Iul/2009
Mesaje: 544
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Iun 17, 2013 2:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Puteti sa publicati o cerere la rubrica de publicitate, daca vreti sa gasiti pe cineva.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
MihaiPatrascu
Site Admin


Data înscrierii: 13/Iul/2009
Mesaje: 544
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Iul 25, 2013 6:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

HG 274/2013 a fost modificata prin HG 453/2013, prin care, printre altele, se stabileste faptul ca inregistrarea cererilor de acord pentru finantare se face mai intai online.

DAR

Sunt in continuare in vigoare articolele din HG 274 care stabilesc faptul ca inregistrarea cererilor se face in ordinea de la registratura si ca finantarea se acorda in ordinea de la registratura: Art. 4 al. 6 din procedura nu a fost modificat in niciun fel prin HG 453.

Prin urmare, rezulta ca inregistrarea online are doar rolul de a acorda permisiunea de a depune proiectul la registratura si nu si un numar de ordine dupa care se acorda finantarea.

In aceste conditii, victoria este evident de partea celui care parcheaza in fata registraturii Ministerului de Finante o duba dotata cu generator de curent si conexiune gigabit la internet, astfel incat imediat dupa inregistrarea online sa poata depune proiectul. Desigur, dupa ce un bunic i-a tinut loc la coada, de la 2 AM, cu scaunelul.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mkdev
Specialist


Data înscrierii: 11/Ian/2007
Mesaje: 81
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Iul 26, 2013 10:09 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Interpretarea Dvs. nu este corecta:
La antepenultima „bulina” de la pct. 2.2.1 zice: Numărul de înregistrare al Cererii de acord pentru finanțare înregistrată on-line permite întreprinderii solicitante de ajutor de minimis să depună sau să transmită prin poștă sau alte servicii de curierat, la Registratura generală a Ministerului Finanțelor Publice, Cererea de acord pentru finanțare și documentele justificative, în perioada comunicată în recipisă”.
„Recipisa” este definita in caseta de deasupra bulinutei in cauza: Cererea de acord pentru finanțare va fi însoțită de recipisa generată la înregistrarea on-line, în copie”.
E ca la POS CCE Axa 1.

_________________
Daca tot faci un lucru, atunci fa-l bine!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
MihaiPatrascu
Site Admin


Data înscrierii: 13/Iul/2009
Mesaje: 544
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Iul 26, 2013 10:26 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Citati din Ghidul Solicitantului, dar, din pacate, la inceputul acestuia este precizat:
Citat:
Acest document reprezintă un îndrumar pentru solicitanții de ajutor de stat în cadrul Schemei de ajutor de stat privind acordarea de ajutoare de minimis pentru investițiile realizate de întreprinderile mici și mijlocii, instituitǎ prin H.G. nr. 274/2013, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 305/28.05.2013.
Acest document nu are valoare de act normativ și nu exonerează solicitanții de respectarea legislației în vigoare la nivel național și european.

Deci, rezulta ca nu este posibil sa te prevalezi, de exemplu in instanta, de prevederile acestui document si sa soliciti sa fie aceste prevederi mai puternice decat cele din HG (care este un act normativ). Daca la programele de fonduri europene Ghidul Solicitantului se aproba prin ordin de ministru si are valoare de act normativ, acest Ghid nu stiu ce rang are.

Pe de alta parte, chiar si mai jos, in acelasi Ghid, scrie:
Citat:
• Numerele de înregistrare la Registratura generală a Ministerului Finanțelor Publice ale Cererilor de acord pentru finanțare depuse sau transmise se acordă în ordinea înregistrării la Registratura generală a Ministerului Finanțelor Publice.
• Cererile se înregistrează în Registrul Special al schemei în ordinea numărului și datei de înregistrare de la Registratura generală a Ministerului Finanțelor Publice.

Apoi, la punctul 2.2.2 din Ghid:
Citat:
• conform prevederilor art. 4 alin. (6) din Anexa la H.G. nr. 274/2013, Cererea va fi analizată, în limita bugetului anual alocat schemei, în funcție de numărul și data de înregistrare de la Registratura generală a Ministerului Finanțelor Publice;

Din pacate, asa cum scrie acolo, articolul 4 al. 6 din procedura anexa la HG 274 ne da ordinea in care se finanteaza.

Eu chiar si din textul pe care-l citati, asta inteleg: inregistrarea online "permite" sa trimiti la registratura. Fara inregistrare online nu-ti primeste proiectul, dar nu spune niciunde ca inregistrarea online ti-ar da vreo ordine. Presupun ca perioada in care se indica depunerea nu e arondata la secunda, astfel incat sa rezulte o ordine. Presupun ca vor fi, de exemplu, 5 zile, ca la POS-CCE. Sau poate 10, cat e timpul de trimitere a completarilor la acest program. Si cine depune la registratura in ziua 1 e inaintea celui ce depune in ziua 2, indiferent de ordinea online.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mkdev
Specialist


Data înscrierii: 11/Ian/2007
Mesaje: 81
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Iul 26, 2013 12:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Complet de acord.
Eu am facut doar observatia ca, asa cum este precizat in Ghidul actualizat, inregistrarea la Registratura generala se face in perioada care se va specifica in recipisa primita la inregistrarea online (ca la POS CCE Axa 1, de exemplu):
Citat:
• Numărul de înregistrare al Cererii de acord pentru finanțare înregistrată on-line permite întreprinderii solicitante de ajutor de minimis să depună sau să transmită prin poștă sau alte servicii de curierat, la Registratura generală a Ministerului Finanțelor Publice, Cererea de acord pentru finanțare și documentele justificative, în perioada comunicată în recipisă

_________________
Daca tot faci un lucru, atunci fa-l bine!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
MihaiPatrascu
Site Admin


Data înscrierii: 13/Iul/2009
Mesaje: 544
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Iul 26, 2013 2:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

E destul de clar ca lucrurile sunt incurcate si ar fi bine ca oficialii sa le descurce pana la deschiderea sesiunii. Poate ne mai ajuta colegii de la fonduri-structurale.ro cu o scrisoare catre minister, asa cum au mai trimis.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Delia Oltean
Solicitant


Data înscrierii: 31/Iul/2013
Mesaje: 8

MesajTrimis: Mie Iul 31, 2013 10:47 pm    Titlul subiectului: interpretare in urma publicarii Ghidului revizuit Răspunde cu citat (quote)

Buna, tuturor.

As avea nevoie de un sfat in urmatoarea problema :

In urma publicarii reviziei 1 la Ghidului solicitantului , titlul subpunctului 2.1.15 (pg. 31) a fost reformulat astfel:
Citat:
Dovada detinerii unui unui drept real principal sau a unui drept de creanta asupra cladirii in care urmeaza a se realiza investitia sau alt document incheiat la notariat in forma autentica, care sa certifice dreptul de folosinta


Din formulare ar trebui sa intelegem ca se depun obligatoriu in forma autentica contractele de inchiriere sau de comodat prin care se face dovada detinerii unui drept de folosinta asupra cladirii in care urmeaza a se realiza investitia, sau este suficient sa fie incheiate / prezentate sub semnatura privata ?

In practica, acest tip de contracte se incheie in general sub semnatura privata; o interpretare in sensul prezentarii lor in forma autentica mi se pare complet exagerata, insa mi-e teama sa ghicesc la ce se gandesc (sau nu se gandesc) cei din Minister.

In plus , in cazul in care aceste contracte ar trebui prezentate in forma autentica, sa inteleg ca este necesara inregistrarea acestora la Oficiile Registrului Comertului, chiar in situatia in care adresa locatiei (sediu/ punct de lucru), unde se intentioneaza realizarea investitiei ramane nemodificata? (la subpunctul 2.1.3 se face referire expresa la faptul ca "documentele mentionate in certificatul constatator trebuie sa fie aceleasi cu cele anexate la cererea de acord de finantare").

Imediat dupa aparitia Ghidului revizuit am trimis catre Minister o solicitare de clarificare, insa pana in acest moment, nu am primit nici un raspuns .

Va multumesc anticipat pentru orice pareri/raspunsuri.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
dimitri
Specialist


Data înscrierii: 01/Ian/1970
Mesaje: 67
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Aug 01, 2013 1:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Contractele de inchiriere sau de comodat confera un drept de creanta din cate stiu eu....deci ne incadram aici:
Dovada detinerii unui unui drept real principal sau a unui drept de creanta asupra cladirii in care urmeaza a se realiza investitia sau alt document incheiat la notariat in forma autentica, care sa certifice dreptul de folosinta
_________________
Dimitri
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Delia Oltean
Solicitant


Data înscrierii: 31/Iul/2013
Mesaje: 8

MesajTrimis: Vin Aug 02, 2013 11:21 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Va multumesc pentru raspuns.

Din punct de vedere strict juridic, am si eu aceeasi parere.

Nelamurirea mea este generata insa de urmatoarele aspecte :

In Ghidul vechi formularea titlului subpunctului 2.1.15 (pg. 29) este urmatoarea :,, Dovada detinerii unui drept real sau a unui drept de creanta asupra cladirii in care urmeaza a se realiza investitia ,,; in paragraful explicativ corespunzator se mentioneaza ca: ,,Dovada detinerii unui drept de creanta asupra cladirii in care urmeaza a se realiza investitia se face prin prezentarea unui contract de cesiune, concesiune, comodat sau locatiune.,,

In Ghidul revizuit, formularea titlului subpunctului 2.1.15 (pg. 31) a fost modificata astfel: ,, Dovada detinerii unui drept real sau a unui drept de creanta asupra cladirii in care urmeaza a se realiza investitia sau alt document incheiat la notariat in forma autentica, care sa certifice dreptul de folosinta,,; [u]din fraza explicativa de mai jos ( pg. 32), a fost eliminata referirea la contractele de comodat sau locatiune [/u]; se prevede acum doar ca: ,, Dovada detinerii unui drept de creanta asupra cladirii in care urmeaza a se realiza investitia se face prin prezentarea unui contract de cesiune, concesiune, etc,,.
In plus, punctul 2.1 lit m ( pg. 18 din Ghidul revizuit ) precizeaza ca trebuie depusa:[quote] in cazul achizitionarii activelor, cu exceptia constructiilor, dovada detinerii unui drept real principal sau a unui drept de creantă asupra cladirii in care urmeaza a se realiza investitia sau [b]alt document incheiat la notariat in forta autentica, care sa certifice dreptul de folosinta (c[u]ontract de locațiune[/u][/b], asociatiune în participatie si o[u]rice alt contract care transmite, in conditiile legii, dreptul de folosința)[/u], valabil pe o perioadă de minimum 3 ani de la finalizarea acesteia, prin prezentarea unui document legal, in copie,,.

Presupun ca dispozitiile referitoare la contractele de comodat sau locatiune s-au modificat in mod intentionat ; sper doar ca aceasta reformulare sa nu ascunda o conditie de conformitate, care sa fie folosita ulterior pentru respingerea proiectelor.

Va multumesc inca o data pentru timp si atentie.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
dimitri
Specialist


Data înscrierii: 01/Ian/1970
Mesaje: 67
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Aug 02, 2013 1:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ghidul solicitantului are mai multe aspecte, care ar trebui revizuite(cred ca revizia 2 este pe drum), strict referitor la nelamurirea dvs. cred ca raspunsul il gasiti aici:

Grila de verificare a conditiilor de conformitate:
"Documentul care atesta dovada detinerii:
a) unui drept real principal (prezentarea unui contract de vanzare, de schimb, de donatie, certificat de mostenitor, act administrativ de restituire definitiv si irevocabil sau hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila) asupra cladirii in care urmeaza a se realiza investitia
sau
b) unui drept de creanta (prezentarea unui contract de cesiune, concesiune, comodat sau locatiune) asupra cladirii in care urmeaza a se realiza investitia
sau
c) alt document incheiat la notariat in forma autentica, care sa certifice dreptul de folosinta asupra cladirii in care urmeaza a se realiza investitia

este atasat in copie si este valabil pe o perioada de minimum 3 ani de la finalizarea acesteia.
Documentul este obligatoriu in cazul achizitionarii de echipamente"
_________________
Dimitri
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
MihaiPatrascu
Site Admin


Data înscrierii: 13/Iul/2009
Mesaje: 544
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Aug 02, 2013 2:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ce parere aveti despre ordinea de depunere si ordinea de finantare, in contexul pe care l-am descris mai sus?

Si, in al doilea rand, aplicatia se inchide "cand se atinge bugetul anual alocat". Dar cat e alocat pentru 2014? Mi se pare oriocum o scapare, pentru ca la toate apelurile au fost inregistrari online gresite, multiple, de test, renuntari etc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Delia Oltean
Solicitant


Data înscrierii: 31/Iul/2013
Mesaje: 8

MesajTrimis: Vin Aug 02, 2013 4:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Buna ziua, din nou.

Da, si eu cred ca Revizia 2 e pe drum.

Referitor la conditiile specificate in grile, am observat si eu neconformitatea cu Ghidul; din pacate insa, eu personal am o experienta proasta pe o situatie similara, cu un proiect pe fonduri structurale ; exista o neconcordanta intre Ghid si grile si am intentionat sa folosesc conditiile din grile in favoarea mea ; concluzia a fost ca prevederile din Ghid prevaleaza mentiunilor din grile si ca trebuie respectate cele din Ghid ( nici nu imi mai amintesc explicatia pe care am primit-o , dar nu mi s-a parut plauzibila).

Referitor la inregistrare: dupa cum arata lucrurile , totul s-ar putea juca in primele 15 secunde ;pe SRL-D, primele 200 de proiecte s-au depus in 14 ore ; in situatia aceasta, la cate proiecte s-au pregatit, este posibil sa existe vreo 500 de proiecte gata de incarcare din prima secunda a deschiderii .

Parerea mea este ca ar fi trebuit sa avem deja informatii mai clare si in ceea ce priveste formatul datelor ce vor fi introduse in formularul on-line ( de ex : vor fi folosite diacritice/spatii intre cuvinte sau nu ?; CUI-ul va include RO sau nu?; valoarea proiectului va fi introdusa cu TVA sau fara TVA, etc) ; daca datele nu sunt introduse in formatul corespunzator, cu siguranta se va primi mesaj de eroare si datele vor trebui reintroduse ; am mai trimis o solicitare de clarificare si pentru aceste aspecte, dar nu imi mai fac iluzii ca voi primi ceva.

Doar ca o curiozitate: in cursul diminetii am sunat la Minister si am intrebat cand se vor da raspunsuri la solicitarile de clarificari ; raspuns : 30 de zile ; continuarea (eu) : se apropie deschiderea sesiunii ..., 16 august..., obligatia de transparenta....etc ; raspuns(ei) : 30 de zile, fara exceptie (!?).

Din punctul meu de vedere, decizia cea mai inteleapta ar fi sa mai amane deschiderea, cu cel putin 2 saptamani.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
MihaiPatrascu
Site Admin


Data înscrierii: 13/Iul/2009
Mesaje: 544
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Aug 02, 2013 5:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Delia Oltean a scris:

Doar ca o curiozitate: in cursul diminetii am sunat la Minister si am intrebat cand se vor da raspunsuri la solicitarile de clarificari ; raspuns : 30 de zile ; continuarea (eu) : se apropie deschiderea sesiunii ..., 16 august..., obligatia de transparenta....etc ; raspuns(ei) : 30 de zile, fara exceptie (!?).

Din cate stiu eu, obligatia de transparenta este sa se raspunda in 10 zile. 30 zile este termenul maxim, in cazul in care raspunsul necesita consultarea/transmiterea unor documente care nu sunt disponibile si trebuie mai intai sa fie dezarhivate/obtinute/etc.

Deci, eu zic ca, in cazul de fata, nu trebuie consultat nimic arhivat sau care nu e deja la minister si obligatia e de 10 zile.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Delia Oltean
Solicitant


Data înscrierii: 31/Iul/2013
Mesaje: 8

MesajTrimis: Dum Aug 04, 2013 11:32 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

O contradictie in Ghidul revizuit - pe care tocmai am descoperit-o :

- pct. 2.1, pg. 19, paragraful 2 : ,,Toate documentele se îndosariaza, se numeroteaza pe fiecare pagina, se stampileaza si se semneaza de persoana autorizata sa reprezinte legal intreprinderea si se opiseaza in ordinea prevazută la art. 3 alin. (2) din Anexa la H.G. nr. 274/2013,,.

-pct. 2.1, pg. 19, paragraful 3 :,, Documentele emise de alte institutii, in original sau in copie legalizata nu se stampileaza si nu se semneaza de persoana autorizata sa reprezinte legal intreprinderea,,.

Ce parere aveti ? Care este forma corecta in care ar trebui depuse documentele?

Va multumesc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Delia Oltean
Solicitant


Data înscrierii: 31/Iul/2013
Mesaje: 8

MesajTrimis: Mie Aug 07, 2013 4:16 pm    Titlul subiectului: Raspuns la solicitarea de clarificare Răspunde cu citat (quote)

In atentia celor interesati :

Azi am primit de la Ministerul de Finante raspunsul la solicitarea de clarificare vizand forma in care trebuie depuse contractele de locatiune ;
aveti mai jos raspunsul complet :

Citat:
From: "PublicInfo@mfinante.ro" <PublicInfo@mfinante.ro>
To: Delia Oltean
Sent: Wednesday, August 7, 2013 2:26 PM
Subject: Re: Fw: Solicitare clarificare referitoare la schema de ajutor de minimis instituită prin H.G. nr. 274/2013


Stimata doamna,

Referitor la solicitarea dumneavoastră înregistrată în Ministerul Finanțelor Publice, Biroul de informare publica cu nr. 317740/2013,conform punctului de vedere transmis de Direcția generală ajutor de stat, practici neloiale și prețuri reglementate, vă comunicăm următoarele:


La art. 3) alin. (2) lit l) si m) din Anexa la H.G. nr. 274/2013 cu modificarile si completarile ulterioare, se precizeaza ca in cazul realizarii de constructii dovada detinerii unui drept real principal sau a unui drept de creanta asupra terenului pe care urmeaza a se realiza investitia sau alt document încheiat la notariat în formă autentică, care să certifice dreptul de folosință ( contract de locatiune, asociatiune in participatie si orice alt contract care transmite, in conditiile legii, dreptul de folosinta), valabil pe o perioada de minimum 3 ani de la finalizarea acesteia, prin prezentarea unui document legal, in copie.

MINISTERUL FINANȚELOR PUBLICE
Biroul de informare publica
Str. Apolodor nr.17, sector 5, București
Tel/Fax: +40 21 319 96 83
E-mail: publicinfo@mfinante.gov.ro.

Concluzia : forma autentica, din pacate.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
MihaiPatrascu
Site Admin


Data înscrierii: 13/Iul/2009
Mesaje: 544
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Aug 08, 2013 9:32 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu inteleg ca doar au reluat textul din ordonanta, fara sa clarifice nimic in plus. Surprised
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Delia Oltean
Solicitant


Data înscrierii: 31/Iul/2013
Mesaje: 8

MesajTrimis: Joi Aug 08, 2013 9:53 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da, este adevarat, insa textul la care au facut referire plaseaza contractele de locatiune in paranteza explicativa care urmeaza sintagmei alt document încheiat la notariat în formă autentică, care să certifice dreptul de folosință.

Concluzia mea ( strict din punct de vedere logic) este ca mi-au sugerat forma autentica.

Oricum, raspunsul este foarte evaziv (cine l-a formulat a avut grija sa nu-si asume nimic) si nu a acoperit toate punctele din solicitarea mea initiala, asa ca le-am cerut deja sa imi comunice un raspuns clar si complet, cu privire la toate aspectele care ma intereseaza.

Va voi tine la curent...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum www.fonduri-structurale.ro -> PROGRAME GUVERNAMENTALE Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare
Pagina 1 din 3

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forumPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community