Ca utilizator al acestui forum va rugam sa consultati cu atentie regulamentul de utilizare. Construirea unei comunitati profesionale si, în primul rand, bunul simt în mesajele postate trebuie sa fie principalele repere ale acestui forum.
Trimis: Mar Feb 16, 2010 1:49 pm Titlul subiectului: Buna ziua!
Sunt un cadru didactic de la o scoala din Galati. Am dori sa accesam fonduril europene pentru o sala mass-media si mai apoi pentru reabilitarea scolii. Tinand cont ca sunt un cadru didactic tanar si e primul meu an in scoala, mi-as dori sa rezolvam aceste lucruri, mai ales ca scoala a fost construita in anul 1975 si nu a fost renovata niciodata, nu a beneficiat de niciun program de reabilitare. Intrebarea mea este: CUM AS PUTEA SA FAC ROST DE ACESTE FONDURI? Cu ce sa incep? Cui sa ma adresez? Sunt formulare tip sau anumiti pasi de urmat?
Data înscrierii: 13/Iul/2009 Mesaje: 544 Locație: Bucuresti
Trimis: Mar Feb 16, 2010 9:50 pm Titlul subiectului:
Dvs. nu aveti calitatea de a initia un astfel de proiect. Departe de a se reduce la completarea unor formulare, procesul este complex si intins pe o perioada mai lunga (daca e vorba de reabilitare). Institutia care poate initia un astfel de proiect pentru dvs. este Autoritatea Publica Locala (consiliul local) de care apartineti. Nu aveti ce sa faceti altceva decat sa cereti alesilor dvs. sa va ajute.
Data înscrierii: 09/Ian/2007 Mesaje: 1020 Locație: Petrosani
Trimis: Mie Feb 17, 2010 12:38 am Titlul subiectului:
Si o rugaminte, la viitoarele topicuri cauta un titlu mai sugestiv, care sa aiba legatura cu discutia deschisa. "Buna Ziua" este un titlu de bun simt dar nu prea are legatura cu reabilitarea unei scoli.
Data înscrierii: 08/Sep/2009 Mesaje: 13 Locație: Bucuresti
Trimis: Mie Feb 17, 2010 10:58 am Titlul subiectului:
Buna ziua,
Ca sa nu taiem din start aripile entuziasmului, vezi POR www.inforegio.ro Axa 3 Domeniu Major de Interventie (DMI) 3.4. Puteti elabora proiectul cu care sa va duceti la primarie si sa convingeti administratia locala sa va sustina. Mult succes!
Data înscrierii: 13/Iul/2009 Mesaje: 544 Locație: Bucuresti
Trimis: Mie Feb 17, 2010 1:17 pm Titlul subiectului:
Greu de crezut ca va elabora cineva benevol studiul de fezabilitate necesar pentru aceasta investitie. Daca ar exista bani de platit studiul de fezabilitate de catre scoala (desi nu inteleg cum ar putea justifica unitatea aceasta cheltuiala fata de Curtea de Conturi), atunci ar avea bani pentru dotarea salii mass-media. Ca sa nu mai vorbim de partea de cofinantare a lucrarii sau de partea de capital de lucru intre doua transe de decontare.
Vorbim de unitati de stat, lucrarile nu pot fi incredintate legal decat cu proceduri de selectie si nu orice unitate poate fi Autoritate Contractanta.
Ordinea fireasca ar fi ca mai intai sa discute cu autoritatile locale si apoi sa se apuce de o astfel de munca dificila.
N-are rost sa taiem aripi, dar nici sa oferim sperante desarte. Eforturile cadrelor didactice pot fi mai bine directionate spre atragerea de sponsorizari, decat sa se implice fara rost intr-o munca ce intra in sarcina altora si mai ales in conditiile in care rezultatele depind de finantari de la bugetele locale sau judetene.
Calea de a obtine astfel de finantare este prin lobby pe langa consiliile locale si nu neaparat prin punerea pe tava a SF-ului. Poate exista surpriza ca acesta va fi oricum contractat catre cineva, spre "actualizare". Timp pierdut.
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum