Ca utilizator al acestui forum va rugam sa consultati cu atentie regulamentul de utilizare. Construirea unei comunitati profesionale si, în primul rand, bunul simt în mesajele postate trebuie sa fie principalele repere ale acestui forum.
Data înscrierii: 11/Ian/2007 Mesaje: 712 Locație: Bucuresti
Trimis: Sâm Ian 15, 2011 3:21 pm Titlul subiectului:
Grupurile de producători sunt organizații economice ce se constituie și funcționează la inițiativa liberă a cultivatorilor pentru valorificarea următoarelor categorii de produse:
a) fructe;
b) legume;
c) produse ce urmează a fi prelucrate;
d) ciuperci;
e) struguri de masă;
f) cartofi timpurii și de vară.
Daca va incadrati in una din aceste categorii e bine. De asemenea trebuie sa mai completati niste hartii si sa va inscrieti, sa aveti un statut mai elaborat, etc. nu e mare greutate.
Ca producator un detinator de suprafata forestiera poate valorifica ciupercile si fructele de padure desi nu sunt sigura deoarece acesta nu se cultiva dar cred ca ar fi posibil mai ales in cazul unei suprafete mari (stiu obsti cu 2-3000 de ha de padure).
Trebuie sa va incadrati in niste normative, respectiv sa fiti minim 5 (obstea e OK), sa exploatati minim 50 t/an si sa aveti o cifra de afaceri din exploatarea produsului pentru care solicitati certificare de minim 50 mii euro/an.
Bine ar fi sa alegeti dintre dvs. pe cineva care sa va reprezinte interesele, sa cunoasca piata, etc. deoarece se poate profita de necunoasterea "amanuntelor" si va treziti cu recolta arvunita pe 5 ani la un pret derizoriu. _________________ Corectați-mă dacă greșesc, poate așa mai învăț și eu cate ceva.
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum