Forum www.fonduri-structurale.ro

 
Ca utilizator al acestui forum va rugam sa consultati cu atentie regulamentul de utilizare. Construirea unei comunitati profesionale si, în primul rand, bunul simt în mesajele postate trebuie sa fie principalele repere ale acestui forum.
 FAQFAQ   CãutareCãutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare Regulament

"Ansamblu comercial"- finantare pentru spin-off

 
Creazã un subiect nou   Rãspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum www.fonduri-structurale.ro -> MEDIUL DE AFACERI
Subiectul anterior :: Subiectul urmãtor  
Autor Mesaj
andrea9ana
Nou venit


Data înscrierii: 01/Ian/1970
Mesaje: 4

MesajTrimis: Mar Sep 22, 2009 12:13 pm    Titlul subiectului: "Ansamblu comercial"- finantare pentru spin-off Rãspunde cu citat (quote)

Buna,

De ceva vreme urmaresc posturile de pe acest forum si vad ca este foarte interactiv. De aceea indraznesc si eu ca cer un sfat de la cineva mai avizat ca mine.
In mare nelamurirea mea este daca pot accesa fonduri pentru operatiunea 2.3.1." Sprijin pentru start-up-uri si spin-off-uri inovative" din cadrul POS-CCE AXA 2.
Detin un brevet pentru o constructie cu o structura unica in lume care face parte dintr-un proiect mult mai amplu. Pentru a avea sprijinul financiar necesar dezvoltarii acelui proiect investitorii doresc sa vada si interesul statului roman. De aceea vreau sa stiu daca am sanse sa obtin finantare pe acea masura pentru realizarea etapei de proiectare a constructiei.
Multumesc anticipat
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
MihaiPatrascu
Site Admin


Data înscrierii: 13/Iul/2009
Mesaje: 544
Locaþie: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Sep 22, 2009 3:42 pm    Titlul subiectului: Rãspunde cu citat (quote)

E oarecum nostim ca investitorii "doresc sa vada si interesul statului roman" pentru un proiect generator de profit Smile. Eu credeam pana acum ca investitorii incearca sa trezeasca interesul statului, luptandu-se pentru banii publici care sprijina proiectul lor privat. Smile. (Adica, cine vine la cine ca sa ceara?).

Dar sa nu divagam.
Oare ce inseamna spin-off?
Citat:
Spin-off-uri: firme recent înfiinþate/ care urmeazã sã se înfiinþeze pe baza unui rezultat recent obþinut dintr-un proiect de cercetare al unei organizaþii publice de cercetare sau al unei universitãþi.

Dar start-up?
Citat:
Start-up-uri: microîntreprinderi sau întreprinderi mici, cu personalitate juridicã, înfiinþate în conformitate cu legea 31/1990, cu modificãrile ºi completãrile ulterioare, care înregistreazã o vechime de maximum 3 ani în anul depunerii proiectului ºi are maximum 20 de angajaþi

Oare ce se finanteaza?
Citat:
a) Proiecte de înfiinþare a unei întreprinderi inovative pe baza unui rezultat obþinut dintr-un proiect de cercetare, a unui brevet sau a aplicãrii unei alte forme de proprietate industrialã
b) Proiecte de dezvoltare inovativã a unei întreprinderi pe baza implementãrii unui rezultat obþinut dintr-un proiect de cercetare, a unui brevet sau a aplicãrii unei alte forme de proprietate industrialã

Mai concret, adica...
Citat:
a) crearea ºi înregistrarea unei societãþi comerciale (numai pentru spin-off)
b) activitãþi de cercetare-dezvoltare sau achiziþia de servicii pentru cercetare-dezvoltare;
c) achiziþia de servicii de consultanþã pentru inovare referitoare la: management; asistenþã tehnologicã; transfer tehnologic; instruire; achiziþia, protecþia ºi comercializarea drepturilor de proprietate industrialã; utilizarea standardelor;
d) achiziþia de servicii suport pentru inovare referitoare la: încercãri ºi testãri în laboratoare de specialitate; marcarea calitãþii, testare ºi certificare; studii de piaþã;
e) activitãþi pentru punerea în producþie a rezultatelor cercetãrii/ know-how/ brevetului/ licenþei sau altui drept de proprietate industrialã :
- achiziþia de active fixe necorporale (aplicaþii informatice, know-how, brevete, licenþe, mãrci);
- achiziþia de instrumente ºi echipamente TIC ºi de utilaje ºi echipamente necesare pentru introducerea rezultatelor cercetãrii in ciclul productiv, dimensionate la volumul real de producþie;
- activitãþi de procurare de materii prime ºi materiale necesare realizãrii proiectului;
- activitãþi de realizare a produsului/ procesului/ tehnologiei/ serviciului:
o în cazul produselor/ proceselor/ tehnologiilor: proiectarea, executarea, experimentarea ºi/sau certificarea prototipului/ procedeului/ tehnologiei/ metodei care face obiectul unei invenþii/ rezultat al cercetãrii/ know-how; executarea ºi/sau exploatarea seriei „zero” a produsului ori a instalaþiei-pilot; exploatarea rezultatului cercetãrii /obiectului invenþiei prin realizarea lui pe scarã largã; comercializarea rezultatelor de cãtre deþinãtorul de drepturi care este ºi producãtor;
o în cazul serviciilor: proiectarea, executarea, experimentarea ºi/sau certificarea modelului/ procedeului/ procesului/ metodei care face obiectul unui rezultat al cercetãrii/ know-how/ licenþelor în domeniul TIC; punerea în aplicare a modelului/ procedeului/ procesului/ metodei; realizarea de servicii noi/ semnificativ îmbunãtãþite pentru clienþi, ca urmare a aplicãrii modelului/ procedeului/ procesului/ metodei inovative
f) activitãþi legate de informarea beneficiarilor: achiziþonarea de publicaþii, abonamente ºi asigurarea accesului la baze de date;
g) activitãþi de informare ºi publicitate privind proiectul.

Eu inteleg ca dvs. cautati sprijin pentru plata proiectului unei constructii de tip comercial (mall?). Pare cam departe de cele de mai sus. Sau explicati mai clar care e ideea de proiect.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
andrea9ana
Nou venit


Data înscrierii: 01/Ian/1970
Mesaje: 4

MesajTrimis: Mie Sep 23, 2009 11:22 am    Titlul subiectului: Rãspunde cu citat (quote)

In primul rand doresc sa va multumesc pentru promptitudinea raspunsului.
Cat despre mesajul propriu-zis inteleg ca poate am fost putin neclara.
"Interesul statului".....voiam sa arat investitorilor ca acest proiect trebuie sa se implementeze in Romania, sa nu fie scos si construit in alta tara (cum am avut oferte). Iar prin realizarea unui spin-off se cimenteaza acest lucru caci un criteriu de eligibilitate il rep locul de derulare al proiectului.
Nu doresc sa construiesc un simplu "mall", ci va fi o megastructura intinsa pe 150 de ha, care va combina partea comerciala cu partea de afaceri, cultura, educatie si spiritualitate a celor 5 continente. Se vor crea in jur de 32.000 de locuri de munca iar pe langa acest complex se va dezvolta un adevarat orasel ( dar asta deja intra in alta discutie)
Acum practic, vreau sa demarez acest proiect cu sprijinul acestor fonduri. stiu ca se finanteaza si etape ale unui proiect mai amplu prin urmare as putea primi sprijin pentru infiintarea unui spin-off si pentru activitatea de cercetare-dezvoltare ce o presupune acest proiect? Am citit in GS ca se considera cheltuieli eligibile chelt de personal, chelt cu achizitia de servicii de cercetare dezv, chelt de informare si publicitate.
Ca mai apoi "constructia " sa se faca cu fonduri private.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
MihaiPatrascu
Site Admin


Data înscrierii: 13/Iul/2009
Mesaje: 544
Locaþie: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Sep 23, 2009 12:08 pm    Titlul subiectului: Rãspunde cu citat (quote)

Continuati sa va referiti la spin-off. Este indeplinita conditia:

Citat:
firme recent înfiinþate / care urmeazã sã se înfiinþeze pe baza unui rezultat recent obþinut dintr-un proiect de cercetare al unei organizaþii publice de cercetare sau al unei universitãþi ?


Confuziile de termeni conduc deseori la incadrari eronate. Caci un spin-off:
Citat:
Prin aceastã operaþiune se vor încuraja proiectele de tip „spin-off” care asigurã unui cercetãtor sau unui grup de cercetãtori posibiltatea sã se desprindã din instituþia publicã, unde a dezvoltat un proiect de cercetare ºi a obþinut un rezultat, în scopul continuãrii soluþiei cercetate pânã la finalizarea ei, în vederea producerii ºi comercializãrii rezultatelor pe piaþã.
Aceste activitãþi care au caracter economic, deoarece constau in producerea ºi comercializarea pe piaþã de produse ºi servicii, nu pot fi finanþate de instituþii cu vocaþie publicã de tipul institutelor publice de cercetare sau universitãþilor/spitalelor universitare. Prin astfel de proiecte insã, se stimuleazã cercetãtorul finanþat public sã-ºi continue proiectul pentru a-ºi valorifica rezultatele de cercetare, pe care le estimeazã ca avînd ºanse de a fi comercializate pe piaþã, în condiþiile respectãrii concurenþei, aºa cum prevãd regulile ajutorului de stat aplicabile pentru acest tip de proiecte.


In timp ce
Citat:
Start-up-urile care vor fi finanþate în cadrul acestei operaþiuni sunt considerate inovative dacã dovedesc cã în ultima perioadã au introdus pe piaþã un produs (bun sau serviciu) nou sau
substanþial îmbunãtãþit sau prin proiectul propus devin inovative. În ambele situaþii proiectul propus trebuie sã porneascã de la un rezultat de cercetare, de la un brevet sau de la alt drept de proprietate industrialã.


Dificultatea principala pe care o identific eu ar fi modalitatea de a demonstra existenta produsului sau serviciului cu care veniti pe piata.

Eu inteleg ca doriti sa aduceti pe piata un produs/serviciu unic. Intra mai degraba in definitia proiectului. Detectez o legatura recursiva: doriti sa intreprindeti un proiect care sa sprijine un alt proiect, adica aducerea pe piata a unui produs sau serviciu unic, in timp ce operatiunea aceasta pare mai degraba destinata finantarii produselor sau serviciilor cu caracter repetabil, adica apropiat de filozofia unui ciclu de productie.

Cum comentati? Eu va pot indica usor (in discutii private) alte incadrari mai potrivite pentru proiectul sau parti din proiectul dvs.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
geo_t
Expert


Data înscrierii: 11/Ian/2007
Mesaje: 712
Locaþie: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Sep 23, 2009 9:57 pm    Titlul subiectului: Rãspunde cu citat (quote)

Eu cred ca activitatea este o afacere deci poate fi finantata prin POS CCE sau POR. Daca afacerea este interesanta APL-ul pe raza caruia doriti sa amplasati structura de afaceri poate fi interesat prin punerea la dispozitie a terenului in baza unui parteneriat.
Un proiect de anvergura nu se poate realiza pe bucati deoarece genereaza costuri suplimentare privind avizarea. Fara avize de amplasare ramane un vraf de hartie nefolositoare. El trebuie abordat metodic de la faza de studiu de prefezabilitate cu care va duceti la APL... etc.
_________________
Corectaþi-mã dacã greºesc, poate aºa mai învãþ ºi eu cate ceva.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiºeazã mesajele pentru a le previzualiza:   
Creazã un subiect nou   Rãspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum www.fonduri-structurale.ro -> MEDIUL DE AFACERI Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteþi crea un subiect nou în acest forum
Nu puteþi rãspunde în subiectele acestui forum
Nu puteþi modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteþi ºterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteþi vota în chestionarele din acest forumPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba românã: Romanian phpBB online community