Forum www.fonduri-structurale.ro

 
Ca utilizator al acestui forum va rugam sa consultati cu atentie regulamentul de utilizare. Construirea unei comunitati profesionale si, în primul rand, bunul simt în mesajele postate trebuie sa fie principalele repere ale acestui forum.
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare Regulament

despre onorariile consultantilor...
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum www.fonduri-structurale.ro -> SERVICII DE CONSULTANTA
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
ebi
Senior


Data înscrierii: 11/Ian/2007
Mesaje: 398
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Mar Mai 27, 2008 4:16 am    Titlul subiectului: despre onorariile consultantilor... Răspunde cu citat (quote)

Razvan Tudor a scris:

....un sf pe pensiuni se face usor....s-au mai facut in zona...Smile

ÎnseamnĂŁ cĂŁ stai destul de bine cu banii. Noi pentru un SF de pensiune ĂźncasĂŁm Ăźntre 6 000 Âși 12 000 de euro. DacĂŁ aveĂŸi arhitecĂŸi Âși altfel de proiectanĂŸi ieftini Ăźn zonĂŁ te rog sĂŁ mĂŁ contactezi urgent pe orice cale!
_________________
fonduriebi@yahoo.com
0753686588


Ultima modificare efectuată de către ebi la Mie Feb 18, 2009 6:18 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Razvan Tudor
Junior


Data înscrierii: 11/Ian/2007
Mesaje: 41

MesajTrimis: Mar Mai 27, 2008 8:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu e vb de ieftin....si nici foarte prost cu banii nu stau, dar nu asta e important
ideea este ca pt tot dosarul, incluzand si SF platesc numai la succes si procent din proiectul total, doar un mic avans....persoana care-mi face dosarul este un cunoscut....Eu am negociat si asistenta la intocmirea documentelor de rambursare, si asa mai departe in bani.
Si comisioanele am auzit ca merg cam la 5-6% din valoare totala proiect.
ma rog.....hai sa vedem ghidul si mai vb Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
irsera
Nou venit


Data înscrierii: 11/Ian/2007
Mesaje: 1

MesajTrimis: Mie Mai 28, 2008 9:46 am    Titlul subiectului: comisioane Răspunde cu citat (quote)

ref axa 3 masura 313
vorbiti de sume si procente f mari si necorelate cu realitatea. trezitiva la realitate. cum sa fie un SF 6000 euro? daca socotiti toate celelate cheltuieli care trebuiesc intreprinse chiar inainte de depunerea proiectului si pina la incepere constructii sau modernizari-exdinderi ajungeti la sume f mari si neeligibile cea mai mare parte dintre ele.
pentru studii, avize, comisioane (sau cum vreti sa le numiti), taxe etc sint eligibili numai 8-12%.
sint multe societati serioase care au comision de pina in 4% din valoarea eligibila si cre nu cer bani inainte de aprobarea dosarului (doar pentru cheltuielile necesare intocmirii dosarului de finantare care nu sint mai mari de 500-1000 euro inclusiv elaborarea proiectului).
sa va amintiti ca cel mai greu nu este sa faci dosarul pentru aprobare ci modul in care se vor desfasura lucrurile ulterior aprobarii cererii de finantare. multe societati nici macar nu mai ofera sprijind dupa semnarea contractului de finantare, cind intervine faza cea mai grea a proiectului.
domnilor cu societati de consultanta...la 200.000 euro imprumut nerambursabil d-voastr vreti sa luati 15.000 euro comision?
mie mi se pare absurd
poate gresesc...dar am vorbit cu mai multe societati de consultanta si din Bucuresti si din provincie (10-15) iar dintre acestea doar 4-5 au parut mai serioase, cu un portofoliu si un grad de reusita pt proiecte depuse/proiecte aprobate/proiecte finalizate f bun. acestea au cerut un comision de la 4% (in conditiile in care ei se ocupau de absolut orice - de la arhitect pina la deschiderea oficiala a pensiunii) pina la 2% in conditiile in care te ajuta cu proiectul in momentele de impas pina la deschiderea oficiala a pensiunii.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Razvan Tudor
Junior


Data înscrierii: 11/Ian/2007
Mesaje: 41

MesajTrimis: Mie Mai 28, 2008 11:17 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

asa stiu si eu. procentul de 5-6% era unul maxim.
eu consider ca un comision mare ascunde o lipsa de proiecte pt cel in cauza. cei care au multe, isi permit sa ia un comision mic si sa castige din nr mare de clienti.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
ebi
Senior


Data înscrierii: 11/Ian/2007
Mesaje: 398
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Mie Mai 28, 2008 1:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

irsera a scris:
....cum sa fie un SF 6000 euro? .....(doar pentru cheltuielile necesare intocmirii dosarului de finantare care nu sint mai mari de 500-1000 euro inclusiv elaborarea proiectului).!!??

Pe aici, numai studiu geo costĂŁ Ăźntre 500 Âși 1000 euro, aceleaÂși ordine de mĂŁrime pentru studiul topo.... Âși abia de aici ne apucĂŁm de proiect. Un arhitect care lucreazĂŁ mai ieftin este un stagiar fĂŁrĂŁ drept de semnĂŁturĂŁ, iar cel sub a cĂŁrui oblĂŁduire lucreazĂŁ cere 1000 de euro doar ca sĂŁ punĂŁ ÂștampiluĂŸa lui pĂŁtratĂŁ Âși roÂșie Âși semnĂŁtura pe planÂșe. Mai sĂźnt Âși proiectanĂŸii pe specialitĂŁĂŸi, verificatori de proiecte, dosarele pentru acord de mediu, sanitar, ministerul turismului.......
irsera a scris:
.....dar am vorbit cu mai multe societati de consultanta.........
acestea au cerut un comision de la 4% (in conditiile in care ei se ocupau de absolut orice - de la arhitect pina la deschiderea oficiala a pensiunii) pina la 2% in conditiile in care te ajuta cu proiectul in momentele de impas pina la deschiderea oficiala a pensiunii.

DacĂŁ Ăźntregul proiect este de 400 000 euro, 4% ĂźnseamnĂŁ 16 000 euro, deci e posibil Âși Ăźn concordanĂŸĂŁ cu sumele de mai sus, asta dacĂŁ nu vrei Âși amenajare peisagisticĂŁ, piscinĂŁ, alte amenajĂŁri de recreere, chioÂșcuri Âșamd.
_________________
fonduriebi@yahoo.com
0753686588


Ultima modificare efectuată de către ebi la Mie Feb 18, 2009 6:56 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
geo_t
Expert


Data înscrierii: 11/Ian/2007
Mesaje: 712
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Mai 28, 2008 7:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mi-as permite sa ma bag si eu in seama.
Orice proiect de arhitectura se masoara la arie desfasurata, faci casa, pensiune, palat etc. tot acolo ajungi.
Amenajarea interioara se masoara la fel. O echipa formata din arhitect-structurist-instalator nu ia mai mult de 8-10 euro/mp proiect complet. Sa presupunem 15 euro/mp ceea ce e mult insa inseamna proiect complet - inclusiv detalii- si nu SF.
Ce vorbiti voi acolo e foarte mult si include procent din valoarea dotarilor? Pai ce are a face valoare de finantare cu valoarea proiectului sau a SF-ului? Procent se percepe din valoare de constructie.
Reveniti-va cu calculele astea.
O piscina proiect complet cu instalatii hidraulice, filtrare, tot, cu detalii face cam 6-700 euro. Un studiu topo pe amplasament la 1000 mp fara taxe pentru acte cadastrale 2-300 euro, 500 euro km banda amplasare conducte cu toate detaliile, 600 euro/km drumuri.
Mai vreti preturi?
_________________
Corectați-mă dacă greșesc, poate așa mai învăț și eu cate ceva.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ebi
Senior


Data înscrierii: 11/Ian/2007
Mesaje: 398
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Mie Mai 28, 2008 11:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Este o ofertĂŁ fermĂŁ?!. Batem palma! Pentru un proiect de pensiune Ăźn loc. Moisei, jud MM. Termen 6 sĂŁptĂŁmĂźni (20 iulie). Cu dosare pentru acord depuse la Mediu, Sanepid, DSV, Ministerul Turismului. InclusĂŁ verificarea proiectelor, studiile topo, geo, cheltuielile cu taxe pt avize acorduri, cadastru etc. Tema: 10 camere cu douĂŁ locuri+ 2 apartamente de cĂźte douĂŁ locuri (dormitor, camerĂŁ de zi, hol, baie cu jacuzi), centralĂŁ termicĂŁ funcĂŸionĂźnd cu tocĂŁturĂŁ de lemn, restaurant cu dotĂŁri de 50...60 locuri+ salĂŁ de "conferinĂŸe" (nunĂŸi), Ăźmprejmuiri, parcare, ministaĂŸie de epurare, racord electric, captare apĂŁ. Patronul semneazĂŁ contractul, dĂŁ avansul pleacĂŁ din ĂŸarĂŁ Âși se reĂźntoarce peste o lunĂŁ . Cheltuielile de transport, cazare a echipei de proiect le suportĂŁ prestatorul. DacĂŁ ai respectat termenele bine, primeÂști diferenĂŸa, dacĂŁ nu restitui de douĂŁ ori avansul. Are doar certificat de urbanism. CondiĂŸii nemĂŸeÂști. Sau ceva asemĂŁnĂŁtor Ăźntr-o altĂŁ locaĂŸie: la RĂźu-de-Mori, undeva aproape de adi_c.
_________________
fonduriebi@yahoo.com
0753686588


Ultima modificare efectuată de către ebi la Mie Feb 18, 2009 7:02 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
geo_t
Expert


Data înscrierii: 11/Ian/2007
Mesaje: 712
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Mai 29, 2008 4:07 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ha, ha, ha... ebi
As face cateva precizari la "tema" data de tine:
baia cu jacuzi e o baie ca toate celelalte numai ca se prevede cada cu instalatii de hidromasaj, asta e plaja de pret la procurare de la 600-1000 pana la 5000 ron. Instalatiile sunt la fel dpdv al proiectarii numai diametrul conductei de racord e mai mare. Doar nu iei procent din valoarea bunului... Camerele celalate au grup sanitar prevazut cu cabina dus probabil care la fel poate fi de 3-400 ron pana la 5000 ron.
Centrala termica poate fi oricum, indiferent cum functioneaza contine aceleasi elemente numai utilajul difera si implicit pretul utilajului. Are o camera speciala sau o cladire separata, are un cos de fum (care poate fi amplasat conditionat daca scoate prea mult fum sau daca in apropiere mai sunt constructii cu aceeasi inaltime), etc. Vreau sa-ti spun ca o centrala pe lemne e mai rentabila decat o centrala pe rumegus. Rezulta cenusa mai putina si randamentul termic este mai mare. Din exploatare sursa informatiilor pensiunile de pe Transfagarasan.
Instalatiile sunt la fel, tot tevi si calorifere...
Restaurantul are evident o camera de depozitare, o bucatarie si o spalatorie separata. Ce faci cu rufele murdare, unde le speli, ai spalatorie la subsol sau la parter sau le trimiti in vecini? Daca ai spalatorie trebuie dotata.
Ministatia de epurare este un container care se cumpara "de-a gata" si contine toate elementele tehnologice pentru ca efluentul sa poata fi deversat in emisar (care emisar, e vreun rau pe acolo, de care grad?)
Captarea apei se face de unde, din subteran sau din sursa de suprafata? Daca se face din sursa subterana/suprafata exista vreun studiu hidrogeologic care sa certifice existenta apei din sursa precizata? Exista analize de apa in vederea stabilirii parametrilor fizico-chimici si bacteriologici in cazul in care sursa folosita este cea de suprafata? Indiferent cum se face alimentarea cu apa potabila aceasta trebuie tratata si inmagazinata adica se clorineaza si se prevede la ultimul etaj un mic rezervor de inmagazinare pentru a economisi energia de la pompare. Altfel solutia alimentarii cu instalatie de hidrofor este putin mai scumpa.
Stie beneficiarul tau asemenea amanunte sau discutia a fost "din avion"?
Trebuie prevazute instalatii exterioare de canalizare pana la SE, camine canalizare etc. Ai negociat cu beneficiarul tau si celelalte probleme care intervin (o parte din ele ti le-am spus eu mai sus)?

Cu aceste precizari poate iti renegociezi contractul... Daca m-ar intersa lucrarea, ce e in afara pensiunii s-ar negocia separat. Preturile pe mp de Ad la constructie raman la fel insa am de lucru destul si nu prea ma intereseaza.

Cat ziceai ca platesti? Smile
_________________
Corectați-mă dacă greșesc, poate așa mai învăț și eu cate ceva.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ebi
Senior


Data înscrierii: 11/Ian/2007
Mesaje: 398
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Joi Mai 29, 2008 11:30 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

geo_t a scris:
ha, ha, ha... ebi

Nu am ĂźnĂŸeles ce e de rĂźs.
Citat:
Stie beneficiarul tau asemenea amanunte?

Eu am dat tema lui, nu a mea. Restul amĂŁnuntelor trebuie sĂŁ le Âștie Âși sĂŁ le rezolve prestatorul serviciilor.
Citat:
...discutia a fost "din avion"?

Pentru programul SAPARD am fĂŁcut proiecte Âși obĂŸinut finanĂŸarea pentru 14 pensiuni. Acum avem pregĂŁtite 4 Âși ĂźncĂŁ douĂŁ proiecte aproape de finalizare. AÂșa cĂŁ demultiÂșor nu mai povestim noi "din avion".
Citat:
baia cu jacuzi ...hidromasaj, ... numai diametrul conductei de racord ...
Centrala termica ...numai utilajul difera .... Are o camera speciala sau o cladire separata, are un cos de fum (care poate fi amplasat....
Restaurantul are .... rufele murdare, unde le speli, ...la subsol .... trebuie dotata..
Ministatia de epurare ...ca efluentul sa poata fi deversat in emisar (..., de care grad?)
Captarea apei se face de unde,....Exista analize de apa...trebuie tratata si...solutia alimentarii cu instalatie de hidrofor este putin mai scumpa.

CĂźnd Ăźncep sĂŁ vorbesc aÂșa, potenĂŸialul client Ăźncepe sĂŁ clipoceascĂŁ din ochi Âși se gĂźndeÂște cĂŁ are Ăźn faĂŸĂŁ pe cineva care vorbeÂște mult Âși face puĂŸin.
Citat:
Cu aceste precizari poate iti renegociezi contractul... Cat ziceai ca platesti? Smile

Posibilul contractul este real Âși este Ăźn negociere, deci confidenĂŸial. Iar toate uzanĂŸele comerciale din lumea asta cu economie de piaĂŸĂŁ prevĂŁd ofertarea preĂŸului de vĂźnzare nu cel de cumpĂŁrare.
PĂźnĂŁ la urmĂŁ am ĂźnĂŸeles rĂŁspunsul, care pe scurt putea fi (de fapt este): "Nu este o ofertĂŁ. Este o pĂŁrere."
_________________
fonduriebi@yahoo.com
0753686588


Ultima modificare efectuată de către ebi la Mie Feb 18, 2009 7:09 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
geo_t
Expert


Data înscrierii: 11/Ian/2007
Mesaje: 712
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Mai 29, 2008 7:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Departe de mine gandul de a parea neserioasa. Fac tot atat de mult precum si vorbesc.
De fapt postarea mea este ca o lamurire pentru cei ce solicita pensiuni. In afara constructiei in sine mai sunt multe alte costuri colaterale ce pot mari valoarea investitiei ... dar faptul ca pui jacuzi intr-o camera de baie nu inseamna o mare filosofie.
Probabil ca multi beneficiari de lucrari discuta "din avion". Dupa ce-i prezinti proiectul si vede valoarea la care s-a ajuns incep discutiile si incepi sa reduci. E bine stabilit de la inceput cu ce poti sa te confrunti si care ar fi costurile suplimentare.
Ca ex. intr-o zona fara apa potabila costul unei surse (foraj, captare de suprafata din izvoare, etc) poate costa 35-50 mii de euro. Tratarea unei ape de suprafata poate insemna 10-15 mii.
O statie de epurare de 40 mc/zi costa intre 50 si 70 mii euro dupa tehnologia de epurare pe care o alegi.
Am enumerat aici aproape 100 mii de euro fara sa ma ating de pensiune.

Scuze moderator, poate ar fi bine ca aceste postari sa le muti la pensiuni. Cred ca ar fi interesante.
_________________
Corectați-mă dacă greșesc, poate așa mai învăț și eu cate ceva.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ebi
Senior


Data înscrierii: 11/Ian/2007
Mesaje: 398
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Vin Mai 30, 2008 4:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Razvan Tudor a scris:
eu consider ca un comision mare ascunde o lipsa de proiecte pt cel in cauza. cei care au multe, isi permit sa ia un comision mic si sa castige din nr mare de clienti.
ÂȘi preĂŸul forĂŸei de muncĂŁ este reglat de piaĂŸĂŁ. Numai cĂŁ cine este solicitat mai mult, cere un preĂŸ mai mare. Un avocat bun are mulĂŸi clienĂŸi Âși preĂŸuri mari. La fel un chirurg. La fel Âși un zugrav, la fel Âși ceilalĂŸi. Cine NU are de lucru lucreazĂŁ mai ieftin Âși nu invers.
_________________
fonduriebi@yahoo.com
0753686588


Ultima modificare efectuată de către ebi la Mie Feb 18, 2009 7:13 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
geo_t
Expert


Data înscrierii: 11/Ian/2007
Mesaje: 712
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Mai 30, 2008 11:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

inclin catre parerea lui ebi cu un amendament: cererea. Daca este mare si oferta mica pretul e mare, daca cererea e mica si oferta mare cred ca zugravul tau va muri de foame cu meseria "in mana" sa zic asa daca nu lasa pretul mai jos.
Pana la urma pretul este dictat de zona, aici se lucreaza cu un pret, acolo cu altul. Eu din Buc nu pot sa plec la Baia Mare pentru o lucrare chiar daca pretul acolo e mai mare si este cerere. Pot sa plec dar cu un pret care m-ar exclude din candidatii la o lucrare.

Si pana la urma daca beneficiarul este multumit nu conteaza pretul platit. Si-a atins scopul. Ce vorbim noi aici este sa-l invatam pe client sa stie ce sa ceara si sa plateasca corect un serviciu de calitate, asta e tot. Adica sa nu dea 10 mii de euro pe o lucrare proasta sau sa se targuiasca "le leutz" pentru o lucrare buna...

Credeti-ma ca nu-mi vine usor cand aud: m-a fraierit un smecher din Bucuresti si mi-a luat banii... Si noua ne e mai greu din cauza acestor smecheri. Acum eu mai spun ca pe aici printre noi cred ca nu este nici unul.
_________________
Corectați-mă dacă greșesc, poate așa mai învăț și eu cate ceva.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ebi
Senior


Data înscrierii: 11/Ian/2007
Mesaje: 398
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Lun Oct 06, 2008 4:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Razvan Tudor a scris:
ma rog.....hai sa vedem ghidul si mai vb Smile
Am ajuns, se pare, la ultima sesiune (prelungitĂŁ) din acest an. SĂźnt curios dacĂŁ ai reuÂșit pĂźnĂŁ la urmĂŁ sĂŁ-ĂŸi depuni cererea de finanĂŸare.
_________________
fonduriebi@yahoo.com
0753686588


Ultima modificare efectuată de către ebi la Mie Feb 18, 2009 7:15 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Cristian_Todor
Solicitant


Data înscrierii: 11/Ian/2007
Mesaje: 10

MesajTrimis: Mie Feb 18, 2009 12:18 pm    Titlul subiectului: preturi consultanta si proiectare Răspunde cu citat (quote)

Buna ziua, nu am intrat de ceva vreme pe forum si sunt in urma rau cu "discutiile" privitoare la fonduri! eu lucrez la un birou de arhitectura si colaboram cu o firma de consultanta! Nu vreau sa-mi fac reclama doar am vrut sa-mi exprim o parere la cele discutate de colegii de Forum!
Tarifele de proiectare, proiect tehnic, sunt stabilite de catre OAR si sunt in procente din valoarea devizului cosntructiei! Asta e legea! la metru patrat se practica un calcul mai uzual! Ca se executa proiecte cu preturi mult mai mici decat tarifele RECOMANDATE de OAR e alta poveste!
Referitor la pretul unui proiect complex: consultanta+proiect tehnic acesta este stabilit pentru fiecare masura in parte, cele care sunt deschise, in procente din valoarea totala a proiectului! spre exemplu maxim poate fi 10% care poate ajunge la 5% daca nu sunt incluse lucrari de constructii! Acestea sunt cheltuieli eligibile, bineinteles ca de aici fiecare negociaza. Din experienta nu inseamna ca cel mai mic pret duce la apropbarea proiectului, aceasta este valabila si pentru cel mai mare pret! Exista o idee de la care ar trebui pornit: daca UE ofera 10% cheltuieli eligibile pentru proiect (consultanta, SF, proiect tehnic, avize, etc) fiti convinsi ca stiu de ce o fac! Un proiect nu inseamna 10 zile si gata! Avem proiecte la care si dupa 2 ani mai e de lucru, fiindca munca proiectantului nu se termina la aprobarea proiectului - mai e de tras pentru banii pe care ii primeste! Motivul principal pentru care am vrut sa imi exprim parerea este ca decat sa incurcati un posibil client dornic sa faca ceva cu ceva ajutor mai bine pastrati-va comentariile, fara baza, pentru dumneavoastra! Ar fi bine sa discutam toti la concret nu opinii ca e prea mare o suma sau prea mica, un coleg de Forum spunea ceva de faptul ca e mult 6000 euro pentru un Studiu de Fezabilitate - iar eu spun ca nu e mult, depinde de proiect si de valoarea studiului. Valoarea de proiectare pentru accesarea de fonduri europene a crescut la 50.000 euro - valoare care nu necesita licitatie! Credeti ca toti gresesc? sau de ce? As dori sa dicutam mai multe pe acest forum dar va rog la OBIECT! fara sa dam date care mai mult incurca clientul! Imi pare rau daca cineva s-a suparat referitor la parerile mele dar eu sunt aici si putem oricand avea un schimb onest de pareri! Credeti-ma m-am stapanit tot timpul sa nu scriu pareri mai dure despre cei care se baga singuri in seama! Haideti sa ajutam clientii, vizitatatorii acestui forum, etc. pentru ca din asta traim. O informare reala a clientilor este in interesul tuturor! Nu vreau sa dau exemple de proiecte facute din BASCA dar sunt. Cu stima
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
geo_t
Expert


Data înscrierii: 11/Ian/2007
Mesaje: 712
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Feb 20, 2009 2:21 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Scuze, poate sunt eu in urma... Ce valoare de proiectare a crescut la 50 mii de euro fara licitatie?
Pana acum modificarile au adus pragul incredintarii directe la 10 mii de euro, nici vorba de 50 mii. Iar cei 10 mii sunt pentru toata linia bugetara de SF (fara studii teren si fara consultanta).
Deci un proiect integrat cu 3-5 actiuni daca se doreste a fi incredintat direct trebuie sa intruneasca urmatoarele conditii:
- SF cumulate sa nu depaseasca 10 mii
- in cazul in care depaseste 10 mii si s-a facut totusi incredintare directa pe fiecare actiune in parte atunci tot ce depaseste 10mii este cheltuiala neeligibila
- studii teren sunt separate pe linia bugetara aferenta
- consultanta separata idem ca mai sus

Astea sunt conditiile de incredintare directa si nu 50 mii... Vise, taica, vise....
Restul sunt vorbe...
Pana la urma fiecare beneficiar vrea sa i se returneze o parte din bani.
_________________
Corectați-mă dacă greșesc, poate așa mai învăț și eu cate ceva.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
geo_t
Expert


Data înscrierii: 11/Ian/2007
Mesaje: 712
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Feb 20, 2009 2:34 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si inca ceva.
De pilda daca eu am un proiect integrat cu doua din componente constructii-arhitectura si apelez la un arhitect cu drept de semnatura credeti ca-i dau 10% din valoare?
Gresit. Daca imi cere 10% il las cu casele lui pe care sa ia 10% daca vrea.
Eu aduc lucrari, beneficiari, adica de lucru pentru arhitect si echipa lui. Nu alearga, nu se tocmeste cu toti tampitii ci doar cu mine. Pai credeti ca eu, dupa ce am alergat prin tara sa iau lucrari, ii dau aluia pe tava proiectele sa mi le taxeze la 10%?
Daca ar fi asa nu s-ar mai promova proiecte. Castigul nostru, al unora ca mine care fac proiecte integrate complete in pachet, avizate si depuse, inseamna si negocierea "la sange" a contractelor altfel imi pun bocancii in cui.
_________________
Corectați-mă dacă greșesc, poate așa mai învăț și eu cate ceva.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
lumro
Specialist


Data înscrierii: 11/Ian/2007
Mesaje: 51

MesajTrimis: Vin Feb 20, 2009 11:39 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Beneficiarii privati ai FEADR au posibilitatea de a incheia contractele cu o valoare mai mica sau egala cu 50.000 EURO folosind procedura cu o singura oferta. Se poate spune ca este incredintare directa?

Bineinteles, "este interzisa divizarea achizitiilor de acelas tip respectiv servicii, bunuri sau lucrari a caror valoare depaseste 50.000 de EURO in contracte mai mici cu scopul evitarii procedurii de selectie de oferte".
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Cristian_Todor
Solicitant


Data înscrierii: 11/Ian/2007
Mesaje: 10

MesajTrimis: Vin Feb 20, 2009 12:38 pm    Titlul subiectului: pereturi consultanta si proiectare Răspunde cu citat (quote)

Buna ziua! Am scris ceva inainte si vad ca raspunsurile, nu vorbesc de cel la obiect, sunt iara in doru leliiiiiiiiiii!
PROCEDURI DE LICITATIEContracte > 50.000 EURO, fara TVA, trebuie adjudecate prin procedura de selectie de oferte cu condiĂŸia asigurĂŁrii transmiterii unei invitaĂŸii de participare cĂŁtre cel puĂŸin 3 operatori economici. Transmiterea invitatiilor se poate realiza fie prin posta cu confirmare de primire, fie prin fax, curier sau mijloace electronice, caz in care operatorii economici trebuie sa confirme primirea invitatiei.
Contracte < 50.000 EURO, fara TVA, pot fi adjudecate folosind procedura cu o singura oferta sau procedura mai sus mentionata daca beneficiarul privat doreste aceasta.

Este interzisa divizarea achizitiilor de acelas tip respectiv servicii, bunuri sau lucrari a caror valoare depaseste 50.000 de EURO, fara TVA, in contracte mai mici cu scopul evitarii procedurii de selectie de oferte.

Sunt considerate servicii, bunuri si lucrari de acelasi tip urmatoarele:

Servicii de acelasi tip (deviz financiar cap.3):
1. Studii de teren (geotehnice, geologice,hidrologice,hidrogeotehnice, fotogrametrice,topografice si de stabilitate a terenului pe care se amplaseaza investitia.
2. Proiectare si inginerie (SF +PTH+DDE+Verificare tehnica + Documentatii pentru avize acorduri si autorizatii+expertiza tehnica + audit energetic)
3. Consultanta (consultanta pentru intocmirea CF + consultanta pentru managementul proiectului)
4. Asistenta tehnica (AT din partea proiectantului cand aceasta nu intra in tarifarea proiectului+ Diriginte de santier).

Lucrari de acelasi tip:
1. Cap 1.2+1.3+4.1+4.2+4.3 +5.1.1+6.2 Executie de lucrari
2. Cap 2 Asigurarea utilitatilor necesare obiectivului

Bunuri de acelasi tip:
1. Cap. 4.4 Utilaje si echipamente fara montaj, mijloace de transport, alte achizitii specifice
2. Cap. 4.5 Dotari
Am extras doar la intamplare din Anexa unui contract de finantare pe fonduri! Domnule geo_t asa sunteti de pornit impotriva proiectantilor incat nu cred ca vedeti ceea ce trebe sa faceti dumneavoastra: sa cititi ghidurile si tot ce tine de o masura aprobata si deschisa! Fara sa fiu rau sa stiti ca arhitectul, inginerul si chiar desenatorul isi fac treaba si nu va iau dumneavoastra banii din buzunar! Daca vreti sa va fie clientii multumiti informatii corect! In ceea ce priveste proiectul Tehnic fiti siguri ca scoala si seriozitatea proiectantilor fac ca proiectele sa nu intampine probleme! Va rog inca o data: informati corect cititorii acestui forum fiindca altfel o sa ajunga un blog de discutii inutile! Cine intra sa caute informatii are nevoie de informatii corecte! daca gresesc si sunt corectat cu date reale eu personal imi cer scuze celui pe care l-am neindreptatit! Cu stima si SPOR LA TREABA!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
geo_t
Expert


Data înscrierii: 11/Ian/2007
Mesaje: 712
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum Feb 22, 2009 9:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dl. Tudor Cristian
Eu insami sunt proiectant si nu sunt pornita (sunt o ea) pe nimeni. Nu sunt arhitect ci inginer, am 2 licente in inginerie si muncesc pe branci pentru fiecare ban.
Imi pare rau ca s-a creat o confuzie, dvs. va refereati la beneficiari privati iar eu la publici. Amandoi avem dreptate deci nu vad motiv de polemica sau de calificative rautacioase.
Din punctul meu de vedere daca aveti lucrari si beneficiari sa plateasca banii ceruti puteti sa cereti oricat, e treaba dvs.
Deocamdata vorbesc de faza SF si nu de proiect, incerc sa promovez lucrari si sa obtin fonduri pentru a le executa iar obiectul investitional reprezinta o investitie publica.
Dvs vorbiti de un investitor privat si este altceva, pentru investitia lui raspunde personal, sunt alte praguri si alte conditii de contractare. Sunt programe diferite, atata tot.
_________________
Corectați-mă dacă greșesc, poate așa mai învăț și eu cate ceva.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Cristian_Todor
Solicitant


Data înscrierii: 11/Ian/2007
Mesaje: 10

MesajTrimis: Lun Feb 23, 2009 12:36 pm    Titlul subiectului: ma bucur ca e bine Răspunde cu citat (quote)

Sarut-mana, scuze daca am parut rautacios, poate chiar am vrut sa par asa, dar nu din rautate! Eu de obicei intru pe forum ca sa invat cate ceva si de aceea caut data exacte si nu pareri personale. De aici au si aparut comentariile mele! Va dati seama ca citeste acest forum si un posibil client, vedeti ca eu nu am incercat sa-mi fac deloc reclama in acest forum (la inceputul inceputurilor cautam o firma de consultanta cu care sa colaboram), si vede comentarii de genul 6000 euro pentru un SF? 2-3% pentru tot proiectul si consultanta, etc! Dupa care cum putem sa-i explicam ca nimeni nu-i face un proiect cu 4-5 % (vorbesc de proiect complet - consultanta si proiect tehnic, etc) ca nu ne crede! Apeleaza la cei care cer putin si apoi dau cu nasul (ca sa nu zic altceva) de pamant si se trezesc la realitate! Munca de proiectare (consultanta, proiect tehnic, etc) nu e usoara si nici nu se face in doru lelii! Credeti-ma ca am avut clienti care au facut SF-ul la cineva, nu merita sa dau nume, dar nu din PROVINCIE si apoi au venit ca a fost respins proiectul chiar la depunere ca neconform. Acei cineva care au facut SF-ul l-au incasat cu 7.500 EURO si amu omul o ia de la capat cu firma de consultanta cu care lucrez si eu! Proiectul tehnic al respectivilor era bun si nu a fost nevoie sa facem noi ceva! De aceeea sunt bucuros cand gasesc date din experienta celor care au trecut prin multe proiecte si situatii cu care eu nu m-am confruntat inca si de aceea sunt si asa pornit cand gasesc pe forum aprecieri personale fara documentatie precisa! Am inteles amu ca vorbeati de alti clienti, cei din administratie, la care au sunt un zero absolut fiindca nu am avut absolut nici un proiect la care beneficiar sa fie administratia publica, clientii nostrii sunt si au fost doar persoane fizice si juridice particulare, asta e, nu suntem de nasul administratiei! De accea repet inca o data: cheltuielile de proiectare (SF, proiect tehnic, consultanta, etc) incep de la 10% din valoarea proiectului, de aici tine de fiecare cat poate negocia sau cat de avid este sa ia lucrari fara sa-si faca un calcul economic! Preferabil este sa ai 5 lucrari bine platite pe care sa le poti duce la bun sfarsit decat 10 negociate prost din care cateva vor ramane de caruta! Pana la urma trebuie sa castigam si noi ca muncim dar si clientii pentru ca ne platesc pentru asta! Puneti-va o intrebare simpla: daca as fi angajat si as fi platit cu 500 EURO la o societate si la alta cu 1500 EURO unde mi-as da interesul sa mearga treaba bine de tot! va rog nu-mi spuneti ca la nice unul! Ma bucur de discutiile constructive si amu stiu la cine sa apelez daca am vreo lucrare in administratia publica! O zi buna si lucrari buna! Spor la treaba!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum www.fonduri-structurale.ro -> SERVICII DE CONSULTANTA Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forumPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community