Ca utilizator al acestui forum va rugam sa consultati cu atentie regulamentul de utilizare. Construirea unei comunitati profesionale si, în primul rand, bunul simt în mesajele postate trebuie sa fie principalele repere ale acestui forum.
Trimis: Mar Mar 04, 2008 3:35 pm Titlul subiectului: finantare start-up
Se poate obtine finantare pentru start-up-uri ? este vorba de o firma nou infiintata in comercializarea si promovarea sistemelor de energie alternativa (solara/eoliana).
Pe ce axa prioritara s-ar putea obtine finantare in acest domeniu?
Multumesc.
Data înscrierii: 11/Mar/2008 Mesaje: 5 Locație: RESITA
Trimis: Vin Mar 14, 2008 12:30 pm Titlul subiectului:
Cautati detalii in programul POS Cresterea Competitivitatii Economice, axa 4.2. Inca nu este aparut ghidul solicitantului, dar cautati informatii despre aceasta axa.
Succes
Trimis: Vin Mar 28, 2008 10:44 am Titlul subiectului:
Finntare start-up pana acum este doar in zona rurala, si nu cred ca firma se v-a incadra in 4.2 - comercializarea produselor nu e tot una cu producerea energiei...Singura varianta in mediu urban este o firma cu profil specific de 1 an de zile si pe profit.
Trimis: Vin Mar 28, 2008 11:00 am Titlul subiectului: start-up
asa citisem si eu ..... ca ar trebui sa am un an vechime.
si trebuie sa am si activitate si profit....
daca reusesc asa ceva ... nu vad de ce as mai apela la niste fonduri care se obtin atat de greu ( f. greoi accesul la informatie + birocratia) !
in plus... pana fac actele la firma, pana am activitate si profit pe ea.. ... se termina programele de finantare ..
obti greu de la o banca credit, de fonduri nerambursabile ce sa mai zic ...
Multumesc mult
Data înscrierii: 09/Ian/2007 Mesaje: 1020 Locație: Petrosani
Trimis: Vin Mar 28, 2008 11:39 am Titlul subiectului:
@Cristina BCR imi pare rau ca informatiile gasite nu sunt cele asteptate, dar, hai totusi sa judecam un pic la rece:
1. Birocratia este mare, dar accesul la informatii este greoi? Inlcusiv rasfoind acest site gasesti toata informatia de care ai nevoie... E drept e stufoasa, implica parcurgerea mai multor mii de pagini de documentatie, este neclara, confuza, cum vrei tu, dar accesul greoi la informatii mi se pare o eticheta nemeritata.
2. Programele care s-au lansat acuma se vor finaliza in 2013, asa ca ai timp berechet sa-ti infiintezi firma si dupa un an de activitate sa depui cererea de finantare.
3. Daca dupa un an de activitate vei avea profit, cu siguranta vei avea nevoie de fonduri suplimentare pentru extinderea afacerii. S-a spus de nenumarate ori, fondurile structurale sunt pentru cei care au bani... Iar ca idee generala finantarea startup-urilor, este mai degraba tolerata decat incurajata, pentru simplul fapt ca riscul de irosi banii UE este mult mai mare decat in cazul unei firme cu experienta in managementul unei afaceri.
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum