OS 6.13 Creșterea numărului absolvenților de învățământ terțiar universitar și non universitar care își găsesc un loc de muncă urmare a accesului la activități de învățare la un potențial loc de muncă / cercetare / inovare, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC şi domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI
Solicitanți eligibili pot fi:
Sunt încurajate parteneriatele între entitățile mai sus menționate. În cadrul apelului de proiecte este obligatorie includerea în parteneriatul unui proiect a cel puțin uneia din categoriile de organizații detaliate mai jos:
Atenție! Este obligatorie includerea în proiect în calitate de solicitant sau partener a cel puțin unei Instituții de învățământ (ISCED 8), publică și privată, acreditată.
În cadrul acestui apel de proiecte vor fi susținute activități din cadrul OS 6.13. destinate îmbunătățirii tranziției de la educație la viața activă a participanților din învățământul terțiar universitar (ISCED 8), inclusiv a cercetătorilor post-doctorat, cum ar fi:
În cadrul proiectelor este susținută dezvoltarea și furnizarea de module de cursuri complementare, cu componentă aplicativă și de formare a competențelor transversale și antreprenoriale în sprijinul cercetării și inovării, în special în sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și din domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI adresate studenților din programe de studii doctorale și a cercetătorilor postdoctorat. Sunt încurajate abordări interdisciplinare în cadrul cursurilor dezvoltate, care pot fi realizate în parteneriat la nivelul instituțiilor de învățământ superior implicate într-un proiect.
Pentru detalii suplimentare consultați Ghidul Solicitantului și anexele acestuia.
Bugetul alocat este de 84.705.882 euro (cofinanțarea UE+ cofinanțarea națională pentru regiunile mai puțin dezvoltate (Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud-Muntenia), din care contribuția UE este de 72.000.000 euro (corespunzând unei contribuții UE de 85%), iar contribuția națională este de 12.705.882 euro (corespunzând unei contribuții naționale de 15%.
Tip Regiuni | Contribuția UE | Contribuția RO | Total finanțare (contribuția UE+ contribuția RO) |
Regiuni mai puțin dezvoltate (7 regiuni): Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud-Muntenia |
72.000.000 euro (pentru toate cele 7 regiuni de dezvoltare mai puțin dezvoltate) |
12.705.882 euro | 84.705.882 euro |
Valoarea eligibilă maximă a unui proiect care vizează un grup țintă provenind din regiunile mai puțin dezvoltate (Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud-Muntenia) este de 1.500.000 euro.
Cursul de schimb utilizat este cursul Inforeuro aferent lunii aprilie 2018, respectiv 1 EURO = 4,6525 RON.
Contribuția eligibilă minimă a solicitantului reprezintă procentul din valoarea totală eligibilă a proiectului propus, care va fi suportat de solicitant, conform cerin țelor prevăzute în documentul Orientări privind accesarea finanțărilor în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020.
Cererile de finanțare vor fi depuse prin intermediul sistemului electronic MySMIS2014.
25 aprilie 2018 - 10 august 2018
Programul Operațional Capital Uman
Axa prioritară 6: Educație și competențe
Vrei finanțare? Te ajutăm să iei legătura cu experții! Trimite-le un e-mail!
Cere ofertă de consultanță