Ești membru? Cont nou / Autentificare
Blog

Gala Fondurilor Structurale – SUCCESUL e MOLIPSITOR!!

Daca am privi-o retrospectiv, ca pe un proiect, Uniunea Europeana ar fi considerata astazi, mai ales dupa ce a supravietuit si dusului rece al crizei, un proiect de succes. Chiar de foarte mare succes. Niste domni simpatici si vizionari, Schumann, Monet, au avut puterea sa treaca peste amaraciunea si frustrarile generate de doua razboaie grotesti si sa intrevada in Europa locul unui spatiu cu potential armonic. Anii au trecut si livrabilele, tratatele constitutive, au inceput sa genereze impact. S-au dezvoltat institutii, piata s-a facut comuna, calatorilor le sade bine cu drumul pe oriunde, iar dezvoltarea isi cauta cale spre coeziune prin regiunile Europei. Prin proiecte. Continuand spiritul fondatorilor, Comisia Europeana a incercat si incearca, generatie dupa generatie, sa mentina acest „drive” spre succes in tot ceea ce inseamna modelul european.

Este probabil motivatia profunda care a adus impreuna Reprezentanta Comisiei Europene si Structural Consulting™ Group – www.fonduri-structurale.rowww.proiecte-structurale.ro in demersul de a organiza in Romania Gala Fondurilor Structurale – o Gala a Succesului, ca « virus » pentru anii ce stau sa vina.

Este un proiect pe care ni-l dorim demult. „Binele e discret, raul e spectaculos” – acest proiect este incercarea noastra de a face binele, acel bine care se intoarce si catre ceilalti, mai vizibil si mai cunoscut. Este un proiect prin care vrem sa facem vizibili acei oameni si acele proiecte care au generat cu adevarat schimbare si succes…pentru ca finantarile europene au generat in Romania si povesti fabuloase, nu doar umbre cu parfum penal!

Gala va fi in 9 decembrie 2014 in Bucuresti. Pana atunci vom calatori prin fiecare regiune a Romaniei pentru a gasi, si cu sprijinul vostru, cei peste 92.000 de abonati ai site-ului, cele mai frumoase si de impact proiecte finantate in ultimii ani.

Cautam si contam pe sprijinul vostru sa gasim acele proiecte care nu au facut prime pagini de ziar; pentru ca, pentru multi dintre jurnalisti, succesul si bunul simt nu vand presa. Cautam acele proiecte de care cei care le-au realizat sunt mandri nu (doar) in cererile de rambursare, ci mai ales in acele small talks  -„staturi de vorba” cu prieteni buni – la ceas de seara, cand se intampla ca lucrurile sa fie spuse asa cum sunt sau au fost.

Cautam acele proiecte despre care locuitorii din satele sau orasele unde s-au intamplat vorbesc cu un fel de orgoliu local cand vor sa te convinga ca acea localitate a lor nu mai este destinatia postala principala pentru :„unde nu se intampla nimic”.

Astfel de proiecte vrem sa ne ajutati sa gasim! Si din 10 mai, cand din regiunea Centru, din Brasov, vom reporni impreuna motorul dezvoltarii regionale, dorim sa le inscrieti pentru Gala finala din decembrie.

Contam pe voi pentru ca astfel de proiecte au fost facute de voi. Succesul lor din acesti ani va fi cu siguranta prin exemplu si model succesul viitoarelor proiecte din 2014 -2020. Pentru ca, nu-i asa, SUCCESUL E MOLIPSITOR !

Dan Barna,
Dragos Jaliu,
Structural Consulting™ Group – www.fonduri-structurale.ro – www.proiecte-structurale.ro

8 thoughts on “Gala Fondurilor Structurale – SUCCESUL e MOLIPSITOR!!

 1. Va felicit pentru munca de echipa pe care o sustineti de atatia si atatia ani! Sa ramaneti la fel, puternici si neschimbati, sa dati in continuare o raza de lumina in acest intuneric cu “parfum….” Oamenii au nevoie de voi!!!

 2. Am descoperit cu plăcere articolul şi mă bucur mult de tot că aţi ales să puneţi în practică această idee. Cred cu tărie, la fel ca voi că binele trebuie promovat şi făcut vizibil, pus pe ecrane mari sus pe blocuri, ca să aducem la lumină toate eforturile, bunele intenţii şi mai ales rezultatele obţinute cu multă muncă şi dedicare în anii primei perioade de programare. Şi poate aşa să îi molipsim, motivăm şi pe alţii. Suntem mulţi cei care am lucrat şi lucrăm încă în această lume a proiectelor europene. În pofida lucrurilor mai puţin plăcute care ţin agendele din presă, se fac progrese şi Gala va arăta clar acest lucru. E timpul.Vă doresc succes şi vă aşteptăm cu mare drag în Regiunea Sud-Est, la Galaţi.

 3. Feliecitări pentru activitatatea Dvs, care ne-a fost extrem de utilă.
  Felicitări pentru organizarea acestei “gale a premianților”

  Am o mică nelămurire:
  Formularul de înscriere trebuie semnat?
  Dacă da, înseamnă că trebuie scanat și trimis în format .pdf?
  Vă rog să precizați.

  • Multumim pentru gandurile bune!
   Nu exista obligativitatea semnarii formularului de inscriere, poate fi transmis word, pdf sau in orice format doriti.
   Asteptam cat mai multe proiecte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *