Ești membru? Cont nou / Autentificare
Blog

Programul “de la pagina 5”. POSCCE, plin de evenimente si gol de realizari

POSCCE s-a gandit ca ar fi bine sa o ia pe urmele POSDRU-ului si sa treaca la un alt nivel: SUSPENDAREA. Vedetismul nu permite jumatati de masura: presuspendat, in prag de suspendare etc. E un joc care implica totul sau nimic si este hotarat sa mearga pana la capat.

In timp ce unii il numesc “repetent”, el isi vede cuminte de parcursul lui spre celebritate. Si-a calculat bine strategia, nu a luat la timp masurile si nu a intreprins actiunile de corectie solicitate de serviciile Comisiei Europene si drept urmare, fix 6 luni (cat se mai scurg pana la sfarsitul anului, cand perioada financiara actuala se incheie)  ramane BLOCAT. A reusit sa unelteasca cele mai grave probleme legate de domeniul achizitiilor publice si al bunei gestiuni financiare si a atras doar 6.77%, plati efective de la UE din banii pusi la dispozitie in perioada 2007-2013. Pe langa astea, nu putea lipsi cireasa de pe tort: a facut gaura in bugetul de stat de aprox. 1 mld de lei, inducandu-i in eroare pe cei care au dat mana libera la plati.

La un calcul simplu, depaseste cu mult stadiul implementarii POSDRU, dar in sens invers. Devine vedeta suprema nu numai in Romania, ci in intreaga Europa. Va tine nu doar prima pagina, ci va deveni cu siguranta reperul de „asa NU” pentru viitoarele programe operationale.

5 thoughts on “Programul “de la pagina 5”. POSCCE, plin de evenimente si gol de realizari

 1. De ce trebuie sa sufere o tara intreaga pentru o sleatca de hoti de la AMPOSCCE? Trebuia in primul rand sa ii dea afara pe toti intrucat coruptia si incompetenta este generalizata in cadrul acestui AMPOSCCE!

 2. Este vorba de acelasi program despre care: “POSCCE: Varianta finala a Ghidului aferent O133 – clustere!” ?

  De ce ar mai aplica cineva la noul program, cu clusterele, daca intre POSCCE -ul este blocat?

  Multumesc,

 3. Stimabile
  Va contrazic partial….sunt doar extraordinar de corupti, dar NU sunt incompetenti cei care lucreaza in AMPOSCCE!
  Dimpotriva ,sunt deosebit de eficienti si eficace, pentru ca au reusit sa-si aserveasca un intreg program.Se schimba doar din cand in cand “capul”…alternativ. Adica “Seful” devine ” sefut” iar “sefutul” devine “Sef”, cu mici exceptii.
  Organigrama este cam aceiasi inca de la inceput.Lucreaza in haita!
  Sa vedeti ce prapad josnic au facut de curand pe Axa 1 Operatiune A 1.
  Stiu cativa beneficiari care dupa raspunsul la contestatii….care evident vor fi respinse….se vor opri direct la DNA cu date precise si concrete.DAR OARE SE VA INTAMPLA CEVA DUPA ACEST DEMERS?
  Cei de la AM.POR fac eforturi ca sa le preia sarcinile, dar lupta celor de la AM POSCCE este una indarjita …de gherila. Cu greu au cedat investitiile mici pe IMM….dar intr-un final, fiind prea multe, prea intarzaiate, cu “riscuri” prea mari pentru ei ca unii beneficiarii sa fie “ciripitori”, au cedat…..PREA DE TOT!

 4. …. Am si eu o mica curiozitate? se impart beneficiile intre astia “hotii” si cei de la nivelele ierarhice superioare, sau sunt doar condusi de prosti acesti hoti? Eu am scris la fonduri structurale pentru informatii in vederea unui start-up, si mi s-a zis sec, ba ca trebuie sa am o activitate pe piata de cel putin 3 ani, ba ca trebuie sa arat un buget, ba ca nu pot accesa in lipsa unui parteneriat cu …o firma de consultanta, fireste. Intre timp, tot citesc povesti “de succes” ale hotilor de fonduri europene…cum e posibil? am fost la un curs pe fonduri europene, unde echipa de implementare a proiectului era plina de neamuri, din nou , cum naiba e posibil? am citit despre succesul unei dudui, care din umbra unui ONG a furat fonduri europene, asta nivelul 1 de hotie, pentru ca daca a vazut ca merge, si-a deschis activitate economica pe acel ONG, cu alt CUI normal, de unde a trecut la nivelul 2 de hotie. Revin cu intrebarea, se fura numai la un anumit nivel, sau hotia este de tip MLM, astai fiind hotii cei mai pricajiti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *